Virtuelno putovanje Madlenianuma

Naglo prekinut rad Opere i teatra Madlenianum zbog pandemije Covida 19 i uvođenja vanrednog stanja, nastaviće se on-line emitovanjem najpopularnijih produkcija pozorišta. Pod nazivom Virtuelno putovanje Madlenianuma, pozorište pratiocima i ljubiteljima muzičkog i dramskog teatra će pružiti uvid u predstave iz njihove bogate istorije.

Predstave će se emitovati preko YouTube kanala pozorište sredom, petkom i nedeljom u terminu od 19:30 časova, dok će predstave iz Programa za mlade ići u terminu od 18 časova. Svako premijerno izvođenje će imati i dva reprizna izvođenja. Čast da otvori ovu malu on-line sezonu pripala je našoj najizvođenijoj operi, komičnoj operi Sinjor Bruskino, Đoakina Rosinija, u režiji Jitke Stokalske i pod dirigentskom palicom maestra Aleksandra Spasića, a predstava je premijerno izvedena 4. februara 2000. godine.

Balet Praznik ljubavi po romanu Teodore Sujić Capsella bursa pastoris u inscenaciji Aleksandra Ilića, koji je premijerno izveden 27. septembra 2011, u dva navrata je imao turneju u Kini i proglašen je najboljom predstavom na festivalu u Šangaju. Treća predstava koju će emitovati ove nedelje je dramska predstava Tesla, sa Draganom Mićanovićem u naslovnoj ulozi, kojom je Madlenianum započeo svoje novo poglavlje kao dramski teatar, a izborom biografske priče o našem velikanu, po tekstu Miloša Crnjanskog i u adaptaciji i režiji Nikite Milivojevića otvoren je ciklus predstava o velikanima. Drama je premijerno izvedena 28. maja 2005. godine, a on-line se emituje u nedelju 5. aprila u 19.30 časova. Prikazivanje napred navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom “Ostani kod kuće”. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave.

Sve podatke o on-line izvođenjima predstava mogu se pronaći na sajtu www.madlenianum.rs i na društvenim mrežama.

Foto: Bigstock-tobkatrina
Izvor: Naxi Media Mix – Madlenianum PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.