Online pozorište: Novi program Madlenianuma

I ove nedelje pozorište Madlenianum nastavlja sa emitovanjem najpopularnijih, ponekad nedovoljno izvođenih i antologijskih predstava, nastalih u preko 20 godina dugoj istoriji pozorišta, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Kao i u prethodnom periodu, sredom i petkom će se emitovati muzički komadi, a nedeljom dramske predstave. Dok se predstave premijerno emituju od 19.30 časova, sem Program za mlade koji se emituje od 18 časova, reprizni termini su od 18 časova, da bismo omogućili i mlađim gledaocima da pogledaju neke sadržaje njima primerene. Predstave se emituju preko youtube kanala i prikazivanje navedenih predstava nije komercijalnog karaktera i jedini cilj je pružanje podrške građanima u uslovima vanredne situacije i mera koje se preduzimaju pod sloganom “Ostani kod kuće”. Prikazani snimci nemaju karakter javnog izvođenja predstave.

U sredu 8. aprila emitovaće se operu Žaka Ofenbaha Hofmanove priče, veoma zahtevnu produkciju Madlenianuma, u impresivnoj scenografiji Miljena Kljakovića Kreke, raskošnim kostimima Milanke Berberović, modernoj režiji proslavljenog reditelja Dejana Miladinovića i pod dirigentskog palicom maestra Gorjana Korunoskog. Opera retko izvođena na ovim prostorima premijerno je izvedena u okviru 37. BEMUS-a 7. oktobra 2005. godine.

U petak 10. aprila, još jedan spektakl – balet Severna bajka, u koreografiji i režiji Staše Zurovca, a na muziku Edvarda Griga, čuveni Per Gint, muzika koja je rađena za dramu Herika Ibzena. Izvedeno je 18 numera iz Grigove muzike koja sadrži sve poznate numere: Solvejginu pesmu, Jutro, Anitrin ples, Arapsku igru, ali i mnogo nepoznatih delova i muzičkih rešenja koja čine ovaj balet multi projektom, koreodramom i operom-baletom jer spaja ples, muziku u živom vokalnom i orkestarskom izvođenju, naratora, igru, glumu, pevanje. Ovaj naš najzahtevniji baletski projekat dirigovao je Stanko Jovanović, a premijerno je izveden 10. decembra 2011. godine.

Rediteljka Ivana Vujić je postavila nekoliko kultnih predstava na našoj sceni, a jedna od njih je i drama Mačka na usijanom limenom krovu, po komadu Tenesi Vilijamsa, i u sjajnoj izvedbi Nataše Ninković i Nenada Jezdića kao njenog partnera. Drama je premijerno izvedena 22. oktobra 2009. godine.

Detaljni podaci o on-line izvođenjima predstava dostupni su na sajtu pozorišta www.madlenianum.rs i na društvenim mrežama.

 

Izvor: Naxi Media Mix/ Madlenianum PR
Foto: Bigstock-OdessaA_L

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.