U susret 39. Beogradskom džez festivalu

Tokom vikenda, kao jedna od najavnih aktivnosti  najstarijeg srpskog džez festivala, u uslužnom centru opštine Stari grad održane su muzičke radionice za decu. Naši najmlađi sugrađani imali su prilike da uče o osnovama džez muzike, muzičkom bontonu i muzičkim instrumentima. Na ovaj način, kod dece su razvijane kulturne potrebe, sa ciljem da će, ako nastave da ih razvijaju na ovakav način, jednog dana postati aktivna publika ovog i drugih muzičkih dešavanja.

U okviru predprograma Beogradskog džez festivala, u subotu, 21. oktobra od 11h u Parku Vojvode Vuka, biće organizovan besplatan koncert Petra Zorkića, kantautora čije stvaralaštvo obuhvata džez, fank i soul i koji je aktivan na klupskoj sceni prestonice. Zorkić je nastupao na brojnim manifestacijama, a sarađivao je i sa značajnim imenima domaće muzičke scene, kao što su Vasil Hadžimanov i Marko Louis.

Ukoliko ste u većinskoj grupi onih koji se raduju najavljenom lepom vremenu za vikend i poslednjem pozdravu letu, pozivamo vas da vreme iskoristite na najbolji način, uz sunčeve zrake i zvuke džeza i tako se pripremite za kvalitetan muzički program koji nas očekuje na 39. Beogradskom džez festivalu.

Izvor: Naxi Media, Beogradski džez festival
Foto:  Bigstock, PVproductions

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.