55. BEMUS: Koncerti istaknutih srpskih umetnika

Program 55. BEMUS-a obuhvata dva značajna koncerta srpskih umetnika. Jedan je zakazan večaras 18. okotobra, a drugi nas očekuje u petak.

Nastupiće naši priznati umetnici: Ljubiša Jovanović (flauta), Dejan Mlađenović (viola) i Aleksandar Serdar (klavir). Koncert će biti održan u Crkvi Sv. Ante Padovanskog (Pop Stojanova 11) sa početkom u 20 časova. Na programu će biti sledeća dela: Johan Sebastijan Bah – Trio sonata za flautu, violu i klavir u ge duru; Domeniko Skarlati – Pet sonata za klavir solo; Johan Sebastijan Bah – Sonata za flautu i klavir u ha molu.

U petak, 20. oktobra publiku očekuje Simfonijski orkestar RTS-a, dirigent Premil Petrović, osnivač, umetnički direktor i dirigent „No Borders Orchestra“; i violinista Stanko Madić, jedan od najsvestranijih umetnika na evropskoj sceni klasične muzike danas. Koncert će se održati u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine sa početkom u 20 časova. Program čine dela Johanesa Bramsa: Koncert za violinu i orkestar, De dur, op. 77 i Petra Iljiča Čajkovskog: Patetična simfonija“ – Simfonija br. 6, ha mol, op. 77. Zainteresovanost publeke za oba koncerta je izuzetno velika.

Izvor: Naxi Media, BEMUS promo
Foto:  Bigstock, Simon Kadula

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.