Ponovo radi pozorište: Otvaranje Beogradske letnje scene

Beogradska letnja scena biće otvorena 25. juna u 18 časova predstavom Maks Metalik, Pozorišta lutaka Pinokio na maloj sceni, dok će na večernjoj sceni od 21 čas biti izvedena Mama mia, mjuzikl Pozorišta na Terazijama.

Do 20. jula 2020. godine smenjivaće se, svake večeri, predstave sa repertoara svih beogradskih pozorišta, kao i predstave nezavisnih produkcija i drugih izvođačkih umetnosti. Ovo je jedinstven događaj koji na jednom mestu okuplja sva pozorišta, omogućava umetnicima da igraju, a beogradskoj publici tokom skoro mesec dana više od 40 izvođenja.

Na Beogradskoj letnjoj sceni učestvuju Pozorište na Terazijama, Beogradsko dramsko pozorište, Atelje 212, Jugoslovensko dramsko pozoriše, Zvezdara teatar, Bitef teatar, Narodno pozorište u Beogradu, Teatar Vuk, Srpsko narodno pozorište iz Novog Sada, Narodno pozorište Priština sa sedištem u Gračanici, Hartefakt i Narodno pozorište Vršac, Dah teatar, Pozorište Boško Buha, Una saga Serbika, kao i nezavisne produkcije popularnih predstava kao što su Anđelka, Idealna polovina, Čorba od kanarinca, Plastika i druge. Sve predstave izvodiće se od 21 čas. Paralelno, od 18 časova na maloj sceni svakodnevno će biti izvođene predstave za decu Pozorišta lutaka Pinokio, Pozorišta Boško Buha, Malog pozorišta Duško Radović, Dadova, Pozorištanceta Puž, Pan teatra i drugih.

Jedinstvenu, multifunkcionalnu scenu za sva pozorišta na Stadionu Tašmajdan obezbedio je Grad Beograd. Otvorena scena za sve, na kojoj će biti izvedene predstave iz pozorišnih sala, pokazaće još jednom da umetnost ne živi unutar institucija, već samo i jedino u slobodnom dijalogu i doživljaju između publike i umetnika, bez obzira gde se dešava.

Cena karata za predstave koje će biti izvođene na večernjoj sceni je 500 dinara, a za predstave na maloj sceni 250 dinara. Кarte se mogu kupiti na blagajni Stadiona Tašmajdan, online i u matičnim pozorištima.

Prateći uputstva Кriznog štaba grada Beograda, preporuke o zdravstvenoj zaštiti i socijalnoj distanci, ova scena omogućiće bezbednost kako umetnika i izvođača, tako i publike. U znak zahvalnosti, svim medicinskim radnicima omogućen je slobodan ulaz na sve predstave.

Izvor: Naxi Media Mix/Beogradska letnja scena PR
Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.