Počeo sa radom Drive In bioskop na Adi

Sinoć je pod sjajem prvih nebeskih zvezda na Adi Ciganlija počeo dugoočekivani Drive in bioskop nastao u saradnji Grada Beograda i Kombank Dvorane. Start rada bioskopa obeležilo je otvaranje Festivala francuskog filma, a četvrodnevni događaj koji pretenduje da postane tradicija , otvorila je premijera francuske krimi – drame „Noćna smena“ (Police) rediteljke An Fonten (Anne Fontaine ).

Otvaranju Drive in bioskopa prisustvovao je veliki broj medija, filmofila, ali i građana, koji su se prošetali kako bi videli kako izgleda postavka bioskopa koji podseća na Holivud. Pre početka filma medijam se obratio zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je istakao da smo se svi uželeli bioskopa nakon ova poslednja tri ipo meseca:

„U ime Skupštine grada Beograda pozivam sve Beograđanke i Beograđane koji večeras nisu iskoristili priliku, da već narednih dana dođu ovde i uživaju u jednom drugačijem načinu gledanja filmova“

Ataše za kulturu ambasade Republike Francuske u Srbiji Katrin Fodri je sa svoje strane istakla:

„Prvo izdanje Festivala francuskog filma u Beogradu koje je održano prošle godine doživelo je veliki uspeh i to nas je ohrabrilo da nastavimo. Nadamo se da će Festival postati jedno nezaobilazno dešavanje u Beogradu, ali i regionu. I to je za Francusku ambasadu i Francuski institut u Srbiji jedan sjajan način da ojačamo filmski sektor i veze između naše dve zemlje.“

Gradski sekretar za kulturu Ivan Karl je poručio da se nada da će ovakav vid bioskopa postati tradicija u Beogradu.

Direktor Kombank Dvorane i distributerske kuće MCF MegaCom Film Igor Stanković istakao je da nakon vremenskih neprilika i čekanja, konačno prisustvujemo otvaranju prvog Drive in bioskopa u Beogradu i Srbiji:

„Ceo ovaj parking pun automobila jedan je potpuno drugačiji doživljaj, kakav se u Beogradu nije desio. Velika zahvalnost gradu Beogradu i podršci jedne ideje koja je pionirska. Beograd trenutno nije uskraćen za bioskop“.

Izvor: Naxi Media Mix-Kombank dvorana PR
Foto: Bigstock- nisara

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.