Koncert “Opera u Atrijumu” 3. marta u Narodnom muzeju

Koncert “Opera u Atrijumu” održaće se 3.3.2024. u 19.30 u Atrijumu Narodnog muzeja, na kom će nastupiti pijanistkinja iz Izraela Sofia Mazar, sopran iz SrbijeMarija Jelić i bas Markus Hollop iz Berlina, dobitnik Gremija.

Na koncertu će biti izvedene arije i dueti iz opera Verdija, Đordana, Genoa, Bizea, Boita i to iz “Moći sudbine”, “Andre Šenijea”,  “Fausta”, “Mefistofela” i drugih.

Publika će imati prilike da čuje Sofiju Mazar i Markusa Holopa koji prvi put nastupaju u Srbiji.

Sofija Mazar je ugledna pijanistkinja iz Izraela koja nastupa sa mnogim istaknutim operskim umetnicima, a i direktor je Jerusalimskog operskog festivala, dok je Markus Holop ugledni bas koji je dobitnik Gremi nagrade, a nastupao je u Pariškoj operi, operi Kovent garden u Londonu, operi u Barseloni, Rimskoj operi i mnogi drugim operskim teatrima u svetu.

Marija Jelić naš sopran koja je nastupala sa Plasidom Domingom, Elinom Garančom, Džonatanom Tetelmanom, Hoze Kurom, ostvarila mnoge uloge na domaćoj i inostranim scenama a 14.2.2024. učestvovala na koncertu u rasprodatoj sali Kolarčeve zadužbine „Pučinijevih 12 strana ljubavi“.

Izvor: Naxi Media Mix- Pro PR
Foto: Bigstock-carloscastilla

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.