Koncert „Holivud u Srbiji“ u Beogradu i Novom Sadu

Posebni koncerti filmske muzike održavaju se u Beogradu krajem novembra 2023. na dve lokacije: u Beogradu (25.11. na Kolarcu) i u Novom Sadu (27.11 – Sinagoga).

Nastupa Srpski simfonijski orkestar pod dirigentskom palicom Amerikanke Džejn Braun, a publika će dobiti jedinstvenu priliku da uživa u muzici najvećih svetskih hitova holivudske kinematografije.

Biće izvedena muzika iz sledećih filmova, uz vokalne duete i solo izvođenja soprana i tenora: Titanik, Jadnici, Pirati sa Kariba, Indijana Džons, Šindlerova lista, Nemoguća misija, Pink Panter, Zaleđeno kraljevstvo, Ples malog pingvina, Kako da dresirate svog zmaja, Fantastične zveri i gde ih naći, Negde u vremenu,…

Džejn Braun, rođena u Kaliforniji, je oduvek imala strast da deli najbolje u muzici sa svima oko sebe. Magistar je muzičkih umetnosti na Državnom univerzitetu Kalifornije. Nakon što je uspostavila snažnu osnovu kao profesionalni orkestarski muzičar i muzički pedagog, Braun je započela svoju karijeru dirigujući simfonijskom muzikom 2001. Džejn je nedavno završila doktorat muzičkih umetnosti iz orkestarskog dirigovanja na Univerzitetu Nevada, Las Vegas.

U aprilu 2013. imenovana je za dirigenta Rubi Mountain Symphony u Nevadi, a u julu 2013. dirigovala je koncert sa muzikom iz dela Jadnici u SAD-u.

Poslednjih godina, između ostalog, Džejn je dirigovala Državnim simfonijskim koncertnim orkestrom Ukrajine u Kijevu, Državnim akademskim orkestrom Republike Kazahstan, Kamernim orkestrom Dagestanske državne filharmonije, kao i u dva državna orkestra u Sankt Peterburgu, Rusija.

Izvor: Naxi Media Mix, ProPR promo
Foto: Bigstock, jarih

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.