Film „SAVRŠENI DANI“ reditelja Vima Vendersa od danas u bioskopima

Od danas, 14. decembra na reperotaru domaćih bioskopa naći će se i ostvarenje cenjenog reditelja Vima Vendersa „Savršeni dani“ (Perfect Days) koje je domaća publika mogla premijerno da pogleda na Festivalu autorskog filma. Film je najgledaniji naslov ovogodišnjeg izdanja festivala sa preko dve i po hiljade gledalaca.

Svetska premijera filma održana je na festivalu u Kanu, a za najboljeg glumca proglašen je Kodži Jakušo galvni akter Vendersovog novog filma.

Smeštena u glavnom gradu Japana, priča prati Hirjama, čoveka potpuno zadovoljnog svojim jednostavnim životom čistača toaleta u Tokiju. Izvan svoje veoma struktuirane svakodnevne rutine, Hirjama uživa u strasti prema muzici i knjigama. Niz neočekivanih susreta postepeno otkriva sve više o njegovoj prošlosti.

O ostavrenju koje, prema rečima autora, predstavlja poetsko razmatranje o pronalaženju lepote u svakodnevnom svetu, svetska kritika pruža samo reči hvali. Na prestižnom sajtu Rotten Tomatoes ocenjen je sa 93% pozitivne kritike, a čuveni Variety ističe da je reč o iskrenom i skromnom filmu koji poseduje osećajnost uz dobar humor. Britanski Financial Times navodi da je Vendersov film „Savršeni dani“ „Oda sitnim životnim zadovoljstvima…“

Izvor: Naxi Media Mix, Mega Com Film
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.