Emotivno veče uz Indexe i prijatelje

Koncertni spektakl „Indexi i prijatelji“, kao omaž kultnom sarajevskom bendu Indexi, održan je sinoć u punoj mts Dvorani kao jedan od pet velikih regionalnih koncerata posvećenih 60-godišnjici od osnivanja tog bezvremenskog benda.

Sa raznih strana sveta okupili su se živi članovi benda Fadil Redžić, Neno Jurin, Miroslav Šaranović, Peco Petej, Vlado Pravdić, legendarni klavijaturista „Bijelog dugmeta“ koji je muzičku karijeru počeo u „Indexima“, te gitaristi Muris Varajić i Ivan Kukić.

Koncert je otvorio sjajni Dino Jelusić nezaboravnom pesmom „Plima“, zatim Željka Katavić Pilj koja je Davoru bila nezaobilazni prateći vokal. Nizali su brojni vrsni pevači koji su nas podsetili na vanvremenske hitove – Dado Topić, Bojana Stamenov, Amel Ćurić, Nermin Puškar, Hari Mata Hari, Branko Đurić Đuro, Saša Dragaš, Sara Vojičić-Tifina ćerka, kao i Dejan Cukić i Aida Mušanović koji su bili i domaćini koncerta i pričom podsetili publiku na bend. Svi su zaključili da su zvezde večeri pesme „Indexa“ koje će i dalje trajati. „Bacila si sve niz rijeku“, „Ti si mi bila u svemu naj, naj“, „Da sam ja netko“, „Sve ove godine“, „Žute dunje“, „Sanjam“, „Jutro će promjeniti sve“…. Koncert je obogaćen i fotografijama od najranijih vremena omiljenih „Indexa“ koje su se prikazivale na video bimu.

Više od dva sata sviralo se i pevalo u čast velikana regionalne muzičke scene.

Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić
Izvor: Naxi Media Mix-Indexi i prijatelji PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.