Doručak kod Tifanija za kraj virtuelnog putovanja

Madlenianum predstavlja poslednju nedelju online emitovanja snimaka pozorišnih predstava, praksu koju je pozorište započelo tokom uvođenja vanrednog stanja usled koronavirusa.

Publika je u imala priliku da pogleda 32 predstave i 3 dokumentarna filma iz Madlenianumove riznice, a emitovani su opere, baleti, mjuzikli i drame ove kuće i onih predstava koje su rađene u koprodukciji.

Ove nedelje pozorište emituje predstave koje je publika odabrala glasanjem putem društvenih mreža. Na repertoaru je drama Mihaila Bulgakova Don Kihot u režiji Dragana Jovanovića, koji tumači i naslovnu ulogu. Sledeći je balet Severna bajka, u kome ozbiljnu rolu imaju i operski solisti, a za koji je koreografiju radio gost iz Hrvatske Staša Zurovac. Na repertoaru je i Doručak kod Tifanija čiju je atmosferu po romanu Trumana Kapotea sjajno prenela rediteljka Ana Radivojević Zdravković, a u kojoj su životne uloge odigrali Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj.

„Nadamo se da ste i vi jednako uživali kao i mi u ovom kratkom podsećanju na istorijat Madlenianuma. Vidimo se iduće sezone, sa novim premijerama, obnovama i predstavama koje ste toliko voleli da gledate u sezoni iza nas. Naravno, vidimo se pod kupolama našeg pozorišta u Zemunu, u svom sjaju i raskoši, baš onako kako Vi to zaslužujete, draga publiko“, navodi se u zvaničnom saopštenju pozorišta.

Više informacija, možete pronaći na oficijalnom sajtu pozorišta.

Izvor: Naxi Media Mix-Madlenianum
Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.