„Čuvari formule“ od sutra u bioskopima: Novi hit film Dragana Bjelogrlića

Nakon velikih uspeha na međunarodnim festivalima u Lokarnu i Sarajevu, svečana premijera filma Dragana Bjelogrlića „Čuvari formule“ biće održana u utorak, 24. oktobra u Cineplexx Galerija bioskopu.

U jeku hladnoratovske krize, grupa naučnika u Institutu Vinča sprovodi tajni projekat koji predvodi profesor Dragoslav Popović. Sticajem nepredviđenih okolnosti, oni bivaju izloženi smrtonosnoj dozi zračenja, zbog čega ih jugoslovenska tajna policija odvodi na lečenje u Kliniku Kiri u Parizu.

Francuski doktorski tim na čelu sa profesorom Žoržom Mateom zaključuje da je njihovo stanje kritično i da su im dani odbrojani. On predlaže da se po prvi put u istoriji izvede delikatna i neizvesna intervencija. Da li je u pitanju eksperiment nad živim ljudima ili on zaista želi da im pomogne – postaje mučno pitanje za jugoslovenske
naučnike.

Film je urađen po motivima romana profesora Gorana Milašinovića ,,Slučaj Vinča“, a glavne ulogetumače Radivoje Raša Bukvić, Predrag Miki Manojlović, Dragan Bjelogrlić, kao i proslavljeni francuski glumci Aleksis Manenti, Olivije Bartelemi i An Sera.

Goste Cineplexx Galerija bioskopa pozdraviće deo autorske i glumačke ekipe filma nakon projekcije.

Izvor: Naxi Media Mix- Cineplexx promo
Foto: Youtube printscreen

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.