Boško Buha: Dan pozorišta posvećen Nenadu Nenadoviću

Pozorište Boško Buha obeležiće svoj dan 13. oktobra trodnevnim maratonom predstava naziva „Neši s ljubavlju“. Pozorište obeležava 71 godinu rada sećanjem na drage prijatelje i kolege koji su nas napustili u septembru ove godine – Nenada Nenadovića, glumca, i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.

U ovim neizvesnim i teškim danima, Pozorište „Boško Buha“ obeležava 71 godinu rada sećanjem na drage prijatelje i kolege koji su nas napustili u septembru ove godine – Nenada Nenadovića, glumca, i Mihaila Todorovića Kepu, ispicijenta.

Dan Pozorišta, 13. oktobar 2021. godine, obeležiće trodnevnim maratonom predstava naziva „Neši s ljubalju“. Maraton počinje 13. oktobra u 19 časova, izvođenjem predstave „Mačor u čizmama“ Igora Bojovića u režiji Juga Radivojevića, u kojoj je Nenad odigrao svoju poslednju ulogu. Izvođenje ove predstave će svojim nastupom uveličati Momčilo Bajagić Bajaga i Aleksandar Lokner, koji su za nju komponovali muziku.
Maraton se nastavlja 14. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave „Krčmarica Mirandolina“ Karla Goldonija u režiji Juga Radivojevića, a završava se 15. oktobra u 20 časova izvođenjem predstave „Florentinski šešir“ Ežena Labiša u režiji Darijana Mihajlovića. Nenad Nenadović je igrao u sve tri predstave, a glumci ih sada igraju u njegovu slavu.

Osim toga, biće objavljeno on line dopunjeno izdanje Monografije koja je izašla povodom jubileja – 70 godina rada Pozorišta „Boško Buha“. Pored ostalih tekstova, u njoj se nalazi intervju sa Nenadom Nenadovićem, ali i sa Mihalom Todorovićem Kepom, koji je podelio svoje uspomene o Pozorištu „Boško Buha“ od njegovog osnivanja 1950. godine.

Izvor: Naxi Media Mix-Boško Buha PR
Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.