Istorijski spektakl Poslednji dvoboj dolazi u bioskope

Atmosfera borbe, blata, zvukovi metala teškog viteškog oklopa. Neizvesnost u vazduhu koja se može meriti. Starh od osude i strah od smrti suočeni sa hrabrošću jedne žene. Jedna žena usprotivila se celom narodu – karte u prodaji za film „Poslednji dvoboj“ koji je od četvrtka (14. oktobra) u bioskopima.

Intrigantna priča o izdaji i osveti koja je suštinski važna zbog položaja obespravljene žene u srednjem veku i presudi koja kaže: ukoliko njen suprug izgubi u dvoboju ona mora biti živa spaljena.

Ova istorijska drama u kojoj supruga viteza iznosi teške optužbe za silovanje objedinjuje u jednoj osobi sve muke ženske opresije 14. veka. Kralj Čarls VI objavljuje da će vitez Žan de Karuž (Met Dejmon) spor izazvan sumnjom da je njegov štitonoša Žak le Gri (Adam Drajver) silovao njegovu suprugu (Džodi Komer) dok je on bio na ratištu, rešiti surovim dvobojem.

Glumac koji je stasavao u Holivudu Met Dejmon („Dobri Vil Hanting“, „Bornov identitet“, „Marsovac“) i nekadašnji marinac sa diplomom Džulijarda, holivudska zvezda u usponu Adam Drajver („Triologija Zvezdane staze“) koji je nominovan za nagradu Oskar za ulogu u filmu „Bračna priča“ ukrštaju mačeve u srednjevekovnoj borbi na život ili smrt.

Značajnu ulogu u filmu ima Ben Aflek („Iščezla“, „Računovođa“, „Betmen protiv Supermena: Zora pravednika“), a pored toga je sa Metom Dejmonom napisao i scenario za film „POSLEDNJI DVOBOJ“. Ovaj dvojac je zahvaljujući najboljem scenariju nagrađen nagradom Oskar za film „Dobri Vil Hanting“. Koscenaristkinja na filmu „Poslednji dvoboj“ je Nikol Holofcener.

Zanosnu Margarit de Karuž, ženu koja je oličenje hrabrosti u istinitom istorijskom spektaklu igra iako mlada već proslavljena glumica Džodi Komer („Ubiti Iv“, „Glavni heroj“). Da li će njena hrabrost uspeti da je spasi od strašne smrti zavisiće od ishoda najiščekivanijeg dvoboja godine.

Od 14. oktobra film „Poslednji dvoboj“ biće na velikim ekranima širom Srbije.

Foto: Bigstock-Denis Makarenko
Izvor: Naxi Media Mix – MCF PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.