A Bridge for Music: Koncert italijanskih i srpskih muzičara

Koncert kamerne muzike naziva “A Bridge for Music” održaće se u ponedeljak, 7. oktobra, u 21h u Galeriji Artget Kulturnog centra Beograda i u utorak, 8. oktobra, u 18h na Kolarcu, a tom prilikom nastupiće Gudački “Đenova sekstet” i “Belgrade University Quartett”.

Koncert se organizuje u okviru istoimenog međunarodnog projekta Italije i Srbije kojim se obeležava 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, a u kojem učestvuju Konzervatorijum “N. Paganini” i Teatar Karlo Feliče iz Đenove u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti u Beogradu.

Program koncerta, na kojem učestvuju studenti iz obeju zemalja u pratnji svojih profesora, predviđa izvođenje dela iz repertoara kamerne muzike: Bramsovi gudački sekstet op. 18, klavirski kvartet n. 3 op. 60 i kvintet sa klarinetom kao i Rondo iz Paganinijevog Gudačkog kvarteta.

Gudački sekstet “Đenova sekstet” čine prof. Đuzepe Frančeze iz Teatra Karlo Feliče, profesori Valerio Đanareli i Paolo Onjisanti sa Konzervatorijuma “N. Paganini” iz Đenove i učenici Beatriče Pučini, Kamila Dioli i Čečilija Anđelika Ponasi. Članovi “Belgrade University Quartett”-a su Nikola Todorović, Jelena Pejanović, Tijana Stojiljković i Isidora Novaković a “Belgrade University Quintett”-a Luka Bošković, Jelena Pejanović, Milica Andrijašević, Ana Ivanković i Kristina Nikitović.

Ulaz na koncerte je slobodan.

Projekat su podržali Udruženje “Prijatelji Paganinija” i Udruženje Koreli di Savona, regija Ligurija, Italijanski institut za kulturu u Beogradu kao i Spineli Group i Ansaldo Energia.

 

Izvor: Naxi Media Mix- A Bridge for Music PR
Foto: Bigstock-Alex Staroseltsev

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.