Bajaga i Instruktori sa horom i orkestrom u Sava centru

Bajaga i Instruktori održaće 5. decembra specifičan koncert u beogradskom Sava centru naziva „Koncert sa rok grupu, orkestar i hor“, pod dirigentskom palicom maestra Vojkana Borisavljevića, i to povodom obeležavanja jubileja, 35 godina benda.

Momčilo Bajagić Bajaga i bend odlučili su da se upuste u ovu avanturu podstaknuti sjajnim prijemom ovogodišnjeg nastupa sa simfonijskim orkestrom Impresija na „Evergrin festivalu“ u Nišu. Tada su posetioci mogli da čuju kako u drugačijim, raskošnim aranžmanima, zvuče hitovi iz svih faza karijere benda – „Zažmuri“, „Bilo bi lako“, „Dvadeseti vek“, „Dobro jutro“, „Od kada tebe volim“…

Bajaga ističe da je ideja o takvom koncertu potekla od Vojkana Borisavljevića, i dodaje:

„Uradili smo tada samo 12 pesama u tim aranžmanima, i to stvarno dobro zvuči. Onda nam je palo na pamet, pošto je 35 godina benda, da to proslavimo na malo svečaniji način, sa orkestrom i horom. Na bini Sava centra će biti stotinak muzičara. Sviraćemo velike hitove, i to one pesme koje su zgodne da se urade na taj način. Orkestar ‘Impresija’ je u Nišu bio fenomenalan, ali ćemo sada imati duplo više gudača, duvača… Biće puniji zvuk, to je uvek kod velikog orkestra tako.

O gostima Bajagić, za sada, ne želi da priča.

„Nikad ih ne najavljujemo. Biće ih, sigurno, jer nam trebaju za neke pesme. Koncert će trajati kao i svaki drugi naš nastup – sa bisevima, više od dva sata. Biće i pesama koje dugo nismo svirali, U Beogradu, recimo, dugo nismo izvodili „Buđenje ranog proleća“, a to je idealna pesma za takav nastup“.

Popularni roker najavljuje da se ovakvi koncerti planiraju i u Ljubljani, Novom Sadu, Banjaluci, Skoplju, Zagrebu i drugim gradovima regiona, i to svugde sa lokalnim orkestrima.

„Onda bi bilo dovoljno da sa nama ide samo Vojkan kao dirigent, ali to je sve predviđeno za iduću godinu. Koncert u Sava centru je veliko finale turneje posle albuma ‘U sali lom“, pored toga što je proslava jubileja, i onda je logično da to bude u Beogradu“, zaključio je Bajaga, koji se sa Instruktorima vraća u Sava centar tačno deceniju posle tri spektakularna koncerta, kada je takođe obeležen jubilej, 25 godina benda.

Ulaznice koštaju od 1800 do 2800 dinara, a mogu da se nabave preko „Tiketsa“ i na blagajni Sava centra. Pokrovitelj koncerta je Grad Beograd.

 

Izvor: Naxi Media Mix-Bajaga i Instruktori PR
Foto: Naxi media Mix, Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.