Zbog velikog interesovanja po 2 koncerta „Lords of the Sound“ u Beogradu i Novom Sadu

Zbog velikog interesovanja domaće publike za koncertni spektakl Lords of the Sound – “Muzika Hansa Cimera”, zakazani su dodatni termini i u Beogradu i u Novom Sadu, navodi se u zvaničnom saopštenju.

Pored termina u 20.00 publika u Novom Sadu 29. januara moći će da uživa u drugom koncertu u Srpskom narodnom pozorištu istog dana u 17.00. Publika u Beogradu ima priliku da pogleda koncert u MTS Dvorani 30. januara u 20.00 i u 17.00.

Ulaznice se mogu nabaviti onlajn na sajtu tickets.rs, na Ticket Vision prodajnim mestima i na blagajnama dvorana u kojima se održavaju koncerti.

Internacionalni koncertni spektakl, “Lords of the Sound” stiže po prvi put u Srbiju. Publiku očekuju nezaboravni hitovi iz filmova: “Gladijator“, “Nemoguća misija“, “Početak“, “Pirati sa Kariba“, “Dina“, “Spajdermen 2“, “Dark Knight“, “Interstellar“, “Gravitacija“, “Šherlok Holms“, “Anđeli i demoni“, “DaVincijev kod“, “Perl Harbor“, “Spirit“, “Wonder Woman“, “Madagaskar“.

Zapanjujući uspeh koncerata orkestra “Lords of the Sound” u kombinaciji sa najboljim kompozicijama Hansa Cimera nudi publici nezaboravno iskustvo, atmosferu prave bajke ispunjene lepotom simfonijskog zvuka omiljnih kompozicija, energiju rok benda, živopisne vizuelne efekte, moćne vokalne deonice solista i hora, pozitivnu energiju i snagu celog orkestra. Solisti su: Margarita Meleško i Jaroslav Radionenko. Dirigent je Šahrok Fatah Aiminzade.

Hans Cimer je nemački filmski kompozitor, koji je svoju popularnost stekao nakon kultnog filma “Kišni čovek“. “Pišući muziku za “Kišnog čoveka”, stalno sam razmišljao: Ne ulazi u prvi plan. Rejmond, glavni lik, zapravo ne razume gde se nalazi. On svet vidi drugačije od nas…Zašto ne stvoriti “svetsku muziku” za svet koji postoji samo u njegovoj glavi? – priseća se Hans.

Ovo je delo bilo pravi proboj u njegovoj karijeri. Cimer je dobio nominaciju za nagradu Oskar. Najbolji holivudski reditelji stali su u red da rade sa njim, a Hans se posvetio radu u potpunosti, često smišljajući muziku za dva do tri filma istovremeno. Njegova je muzika toliko dirnula studio Dizni, da su od Cimera naručili kompoziciju za animirani film “Kralj lavova“. Tematska pesma ovog crtanog filma donela je kompozitoru tri najprestižnije nagrade: Oskar, Zlatni globus i Gremi. U nastavku karijere Cimer je nastavio da osvaja brojne nagrade, postavši najbolji od najboljih u Holivudu. Retka je ceremonija dodele nagrada bez nominacije Cimera.

Izvor: Naxi Media Mix-Pro PR promo
Foto: Bigstock-Flynt

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.