Za sve generacije: Istinita priča o psu koji je bio deo polarne ekspedicije

Od 30. novembra u bioskopima će se naći animirana avantura o jednom skoro zaboravljenom putovanju i otkriću inženjera: osvajanju Sevrnog pola 1926. godine vazdušnom ekspedicijom, kojoj je, pored istraživača, svedočila i četvoronožna Titina.

Animirana avantura nazvana po psu koji je prešao put od opasnih ulica Rima do nepreglednih prostransatva Severnog pola, naći će se na redovnom repertoaru bioskopa od četvrtka, 30. novembra.

Kada je reč o istraživanju polarnih predela, Norveška je zemlja koja zauzima vodeće mesto, a njen istraživač Roald Amundsen prva je osoba koja je dospela do obe polarne tačke. Kako je to izgledalo kada je o Severnom polu reč?

Italijanski vazduhoplovni inženjer Umberto Nobile uživao je u društvu svog voljenog psa Titine kog je spasao sa ulica Rima. Jednog dana slavni norveški istraživač Roald Amundsen kontaktirao je Nobila u nameri da vazdušnim brodom krenu na Severni pol. Italijanski istraživač želeo je da uhvati priliku i uđe u istoriju, ali u predviđeni pohod nije želeo da krene bez svog psa. Odvodi Titinu sa sobom i netipičan trio kreće u potragu za poslednjim neotkrivenim mestom na Zemlji.

Njihova potraga je uspešna, ali dvojica muškaraca upadaju u svađu zbog slave.

Očima četvoronožne Titine otkriva se istinita priča o trijumfu i porazu.

„Titina je priča o malim osećanjima u ogromnom prostranstvu,“ rekla je rediteljka Nes.

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.