Atomsko sklonište i prijatelji: Koncert u čast Serđa Blažića oduševio publiku

Pod nazivom “Serđo i dalje živi” ovaj ekskluzivni koncert je održan kako bi se odala počast pevaču Serđu Blažiću.

Serđo je bio frontmen popularnog benda u jednom značajnom periodu za Atomsko sklonište, i to od 1977. godine sve do svoje prerane smrti 1987. godine.

Sada je ekipa pod vođstvom Bruna Langera, koji je nastavio muzički put sa Atomskim skloništem nakon Brunove smrti, u mts Dvorani napravila svojevrsan spektakl, okupivši neka od najznačajnijih imena rokenrol scene. U jednom trenutku su se čak i najmlađi ljubitelji ovog muzičkog pravca okupili na bini kako bi dali svoju bezrezervnu podršku rokenrol vetarinama.

Pulski rok i hard/rok bend podsetio je publiku na svih osam studijskih albuma: „Ne cvikaj generacijo“ (1978), „Infarkt“ (1978), „U vremenu horoskopa“ (1980), „Extrauterina“ (1981), „Mentalna higijena“(1982), „Zabranjeno snivanje“ (1984), „Criminal tango“ (1990) i „Terra Mistica“ (1995).

Najveće hitove sa Brunom i Atomcima pevali su braća Jelić iz YU Grupe, Zvonimir Đukića Đule, frontmen benda Van Gogh, Čipi Iz Osvajača, Jurica Pađen iz sastava Aerodrom, Bora Đorđević, Đorđe David, Tifa…

Koncert je kulminirao zajedničkim istorijskim izvođenjem pesme „Ne cvikaj generacijo“ od strane izvođača. Ovaj jedinstveni trenutak spektakla će ostati urezan u sećanju prisutnih, a mediji su ovaj spektakl već ocenili i dali mu epitet- tročasovna lekcija rokenrola.

Izvor: Naxi Media Mix
Foto: Naxi media, Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.