YU grupa obeležila jubilej na prepunom Tašmajdanu

Veličanstveno i punog srca YU grupa je na punom Tašmajdanu obeležila jubilej vredan poštovanja, više od 50 godina čistog rokenrola. Koncert koji je trajao skoro tri sata, preplavljen emocijama koje su podržale mnogobrojne kolege iz celog regiona, drugari, deca muzičara koji su bili deo YU grupe.

Dočekani ovacijama, publici su od samog starta pružili svirku koja je počela starijim pesmama, da bi kasnije horski svi pevali mnogobrojne hitove, dok su svojim gitarskim rifovima Jelići sve vreme oduševljavali sve prisutne. Saša Lokner je većinu koncerta delio sa bendom, a smenjivali su Dejan Cukić , Čutura, Jimmi, Zele, Tihomir Pop Asanaović, Bajaga, Dado Topić, Đule, Bora Čorba, Aleksandra Đelmaš, David Micić, Vlatko Stefanovski, Aleksa Jelić, Bruno Langer.

Đule Van Gogh je izjavio „da je YU grupa razlog što su mnogi uzeli trzalice u ruke, i da bez njih mnogi ne bi bili danas tu gde jesu“. Bora Đorđević im je sedamdesetih ponudio pesmu „Rokenrol za kućni savet“, ali su rekli da nije za njih.- ’’Videćemo da li će večeras biti za njih’’ – rekao je pre nego što su je zajedno izveli. Bruno Langer je izjavio da su oni njegova rokenrol braća već 50 godina i da mu je čast biti na bini sa takvim veličinama i dodao „ Da li ste ikada na bini videli dvojicu basista koji zajedno imaju 150 godina“ Čutura je mnoge pesme napisao za YU grupu i pred zajedničko izvođenje pesme „Mornar „ imao je vrlo emotivan govor : „ Ako volite YU grupu ne možete biti loš čovek, zato je večeras ovde divan svet. Počastvovan sam što sam jedan od Vas večeras!“

Publika je dva puta bend vraćala na bis gde su se na poslednjoj pesmi svi izvođaći pridružili YU grupi i otpevali zajedno pesmu „Odlazim“.

Uoči veličanstvenog koncerta direktor Jugoton CR Želimir Babogredac uručio je braći Jelić najveće diskografsko priznanje „Multi Platinum Award“ .

Na prepunom stadionu Tašmajdan, u publici su se mogle videti i brojne ličnosti iz javnog i kulturnog života Beograda i Srbije, koji su uživali u vanvremenskim hitovima : Peca Popović, Petar Janjatović, Firči, Gorica Popović, Gordan Kičić, Olivera Kovačević, Niggor, Miroslav Raduljica, Neverne bebe, Milan Mumin (Love Hunters), Voja Aralica, Tamara Dragičević, Ivan Mihailović, Tijana Bogićević, Dušan Alagić, Jelena Gavrilović, Brian Rašić, mnogi, mnogi drugi.

Na koncertu su snimljeni poslednji kadrovi za dokumentarni film koji režira Darko Lungulov.

Posle ovog istorijskog koncerta YU grupa ne staje sa radom, pesme za novi album su spremne i uskoro ulaze u studio. Nastavljaju i da sviraju po celom regionu i da žive za rokenrol!

Izvor: Naxi Media Mix- Preventer -YU grupa PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.