Vanesa Mej oduševila publiku 51. Bemusa

Svetska superzvezda Vanesa Mej održala je spektakularan nastup u prepunoj dvorani Sava centru u okviru 51. Bemusa.

Vanesa se na početku koncerta obratila publici na srpskom sa „Zdravo“ i „Hvala vam“ i izrazila veliko zadovoljstvo što nastupa na muzičkom festivalu u našoj zemlji sa orkestrom koji je odavde.

Zvezda je najavila je muzičko putovanje na koje će povesti publiku pomoću instrumenta koji i sama još uvek otkriva.“Pomoću violine možete uraditi mnogo toga – od klasike preko džeza do popa i roka“ pohvalila je ona svoj instrument.

Potom je usledila Vanesina senzacija na violini, izvodila je raznovrsne kompozicije: popularnu klasiku, rok numere, sopstvene kompozicije i aranžmane.

U drugom delu programa, Vanesa je svirajući šetala kroz publiku što je izmamilo osmehe i aplauze.

Okarakterisana i kao pop ikona klasične muzike, Vanesa Mej je pomerila muzičke granice u 16. godini objavljivanjem prvog „pop“ albuma Violin Player, stvarajući neuobičajen stil kombinovanjem klasičnog, pop, džez i tehno zvuka, ali i upečatljivim scenskim izgledom. U Ginisovu knjigu ušla je kao najmlađi instrumentalista koji je snimio violinske koncerte Betovena i Čajkovskog, a njen kultni aranžman Bahove Tokate i fuge u de molu i dalje je jedna od najslušanijih klasičnih numera ikada. Sa prodatih preko 10 miliona albuma širom sveta, smatra se jednim od najzanačajnijih violinista koji su obeležili svet interpretacije ovog instrumenta.

Sve informacije o programu festivala, dostupne su na oficijalnom sajtu. 

Izvor: Naxi Media Mix/CEBEF PR
Foto: Bigstock-carloscastilla

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.