Muzičko-poetsko veče dva glumačka barda

U subotu 30. novembra u 20h, u Kombank Dvorani biće održan 300. muzičko-poetski kabare „Da, to su bili dani“ čiji su idejni tvorci legendarni glumci Nebojša Dugalić i Boris Pingović.

Pored Nebojše Dugalića i Borisa Pingovića na sceni Kombank Dvorane nastupiće Nina Ćosić i Voja Savić kao i specijalni gosti koji će doprineti naročitosti jubilarnog izvođenja.

Kabare se izvodi od 2004. godine, a do oktobra 2019. odigran je čak 299 puta.

Reč je o kombinaciji muzike, poezije i humorne anegdotske građe, tako da će publika moći da uživa u stihovima naših znamenitih pesnika, kao i u različitim muzičkim žanrovima, od šansone, rock n rolla do domaćeg i stranog evergrina. Tom muzičko – poetskom građom umetnici će pokušati, kako kažu, da umiju i odbrane ove naše dane, te uoči nastupa poručuju:

„Naš muzičko-poetski kabare jeste pokušaj da uočimo srodnost različitih muzičkih i poetskih tradicija, ovaploćenih kroz baštine raznih stvaralaca, i da se u ovim danima prisetimo šta je nekada, ne tako davno, značilo govoriti i pevati za sva vremena.Muzika i poezija su jezici kojima je čovek najživlje oglasio ono najtananije u tajni svoga postojanja. Od toga koliko smo kadri da taj glas čujemo i prepoznamo, koliko smo mu saglasni, zavisi i to kako se oglašavamo u svom trajanju“.

Karte su u prodaji na blagajni Kombank Dvorane i svim prodajnim mestima Ticketsa.

Izvor: Naxi media Mix-Kombank dvorana
Foto: Bigstock/Elisanth

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.