Svetska premijera filma Toma zatvara 27. Sarajevo Film Festival

U programu Open Air ovogodišnjeg Sarajevo Film Festivala je osam filmova, uključujući i film „Toma“ Dragana Bjelogrlića, čijom će svetskom premijerom 20. avgusta biti zatvoren 27. Sarajevo Film Festival, najavljuju iz organizacije festivala.

Film “Toma” je impresionistički portret Tome Zdravkovića koji prikazuje same njegove početke, baš kao i vrhunac slave, ljubavi koje su ga inspirisale prilikom komponovanja nekih od najvećih hitova, baš kao i odnos sa velikim brojem prijatelja koje je imao u umetničkom miljeu tadašnje Jugoslavije. Pored Tome, kroz film pratimo i živote poznatih umetnika tog vremena: Silvane Armenulić, Zorana Radmilovića, Mike Antića, Tozovca i drugih. Scenario potpisuju Nikola Pejaković, Zoran Lisinac, Dragan Bjelogrlić, Maja Todorović, a direktor fotografije je Goran Volarević.

U filmu su uloge ostvarili: Milan Marić, Tamara Dragičević, Petar Benčina, Andrija Kuzmanović, Sanja Marković, Paulina Manov, Milan Kolak, dok je u ulozi majke – Mirjana Karanović.

Film će na zatvaranju 27. Sarajevo Film Festivala biti prikazan na više festivalskih lokacija.

Kapaciteti svih festivalskih lokacija 27. Sarajevo Film Festivala su ograničeni u skladu s COVID mjerama, odnosno izdanim mjerama i uputama Zavoda za Javno zdravstvo Kantona Sarajevo za održavanje Sarajevo Film Festivala. Svi detalji o ulasku na lokacije bit će objavljeni na web stranici Sarajevo Film Festivala www.sff.ba, kao i u Glavnom Box Officeu (Bosanski kulturni centar) i na festivalskim lokacijama.

27. Sarajevo Film Festival bit će održan od 13. do 20. augusta 2021.

Izvor: Naxi Media Mix-SFF PR
Foto: Bigstock-Mustapha GUNNOUNI

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.