Dunav fest na MojOff online filmskoj platformi

Četvrto izdanje Dunav Film Festa održaće se od 20. do 25. avgusta u Smederevu, a ljubitelji kinematografije moći će da isprate program festivala na MojOFF filmskoj platformi.

Saradnja Festivala Podunavskih zemalja i MojOFF filmske platforme nastavlja se i ove, već druge za redom, godine, tako da će publika imati mogućnost da Dunav Film Fest isprati i onlajn na zvaničnom sajtu platforme mojoff.net uporedo sa bioskopskim projekcijama.

Ovogodišnji festival donosi trideset filmova, od kojih će se na platformi naći više od dvadeset filmskih ostvarenja sa festivala, a premijerno i tri filma iz takmičarskog programa – „Fabian“ , „Izveštaj Aušvica“ i „Tereza 37“ koji će se takmičiti za nagradu „Dunavska lađa“.

Svim novim korisnicima platforme Festival će biti dostupan u vidu promo perioda po ceni od 1RSD.

„Ono što je važno, što Dunav donosi ove godine jesu filmovi dunavske, evropske, ali i svetske kinematografije u Smederevo, a ovaj grad će zahvaljujući trendu koji je uspostavljen prošle godine nastaviti da prikazuje filmove i preko platforme MojOFF“, izjavio je Igor Stanković – idejni tvorac Dunav Film Festa i dodao da će MojOFF platforma omogućiti da i cela Srbija prati program festivala i da će sve ono što bude prikazano u Smederevu, moći da se pogleda onlajn.

Jugoslav Pantelić – umetnički direktor Dunav Film Festa naglasio je da „ne treba zaobići jedan izuzetno dirljiv i važan film snimljen u našoj regiji, a to je film koji kao reditelj potpisuje Danilo Šerbedžija – „Tereza 37″. Ovaj film predstavlja fantastičnu Lanu Barać i Dragana Mićanovića u glavnim ulogama i sasvim sigurno će osvojiti publiku.“

Jugoslav je takođe dodao da nam stiže i najnoviji film reditelja Dominika Grafa iz Nemačke i koji nas vraća u Berlin 1920. sa Tomom Šilingom – „Fabian“.

Da je zaista prisustvo filmova žanrovski izuzetno eklektično ove godine u programu Dunav Film Festa govori i podatak da će se za ovogodišnju nagradu takmičiti i najnoviji film Petera Bebjaka iz Slovačke. U pitanju je slovačko-češka koprodukcija „Izveštaj Aušvica“ koji je bio slovački kandidat za nagradu OSKAR ove godine.

Pored ovih ostvarenja, MojOFF platforma će ispratiti i ostale programe festivala koje upotpunjuju i dva ovogodišnja OSKAROVCA „Još jedna tura“ i „Minari“, kao i filmovi koji ove godine zaslužuju festivalsko prikazivanje poput italijanske drame „Sestre Makaluso“ i danskog trilera „Dnevnik 64“.

MojOFF platforma već drugu godinu za redom prati Dunav Film Fest i na online-u, te sa pravom može izneti epitet NAJEKSKLUZIVNIJE filmske platforme u regionu budući da je jedina filmska platforma koja istovremeno prati filmske festivale.

Podsetimo, festival MojOFF nastao je proleća 2020. godine, a s početkom leta 2021. online filmska “dvorana“ MojOFF postala je atraktivna platforma koja uz pomoć pretplate, publici i posetiocima ovog Online mesta, pruža ekskluzivan filmski repertoar.

 

Izvor: Naxi Media Mix – MOJ OFF PR
Foto: Bigstock/vasiliybudarin

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.