“Srce čuje radost”, tradicionalni gala koncert Dečije filharmonije, 2. februara u mts Dvorani

Tradicionalni koncert Dečje filharmonije pod nazivom „Srce čuje radost“, ove godine će se biti održan 2. februara u mts Dvorani. Ovaj koncert već godinama pruža čaroliju svojim posetiocima i pravi je način da se oseti duh prednovogodišnje magije.

Publika će imati priliku da uživa u čuvenim klasicima, u izvođenju talentovanih, mladih solista uz pratnju orkestra i pod dirigentskom palicom Ljubiše Jovanovića. Pored klasične muzike, na repertoaru će se naći i popularni savremeni i filmski hitovi, kao i etno i džez program.

Članovi Dečije filharmonije su talentovani učenici nižih i srednjih muzičkih škola iz Beograda, dobitnici nagrada na prestižnim domaćim i međunarodnim takmičenjima. Neki od članova Dečje filharmonije su dugogodišnji korisnici instrumenata fondacije “Deca deci”, koja tako pomaže njihovo školovanje i profesionalno napredovanje.

Takođe, u cilju stvaranja šire platforme za kulturnu razmenu i povezivanje najmlađih, fondacija “Deca deci” je od 2015. godine proširila aktivnosti i oformljen je Regionalni dečji orkestar koji čine deca iz 5 gradova: Beograda, Zagreba, Ljubljane, Sarajeva i Skoplja

Koncert organizuju fondacija „Deca deci“ i mts Dvorana.

Izvor: Naxi Media Mix, MTS Dvorana
Foto: Bigstockphoto- Koonsiri Boonnak

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.