Promocija reizdanja LP ploče „Pozitivna geografija“ Bajaga i instruktori: 40 godina neprevaziđenog ritma

U sklopu proslave četiri decenije od objavljivanja Bajaginog kultnog autorskog albuma „Pozitivna geografija“, održana je promocija reizdanja ovog remek-dela u limitiranom tiražu u holu RTS-a.

Pored Momčila Bajagića Bajage, na promociji su prisustvovali predstavnici renomiranih muzičkih izdavačkih kuća PGP RTS-a i Fidbox, zajedno sa eminentnim ličnostima poput Ivana Ivačkovića, Petra Janjatovića, Aleksandra Žikića i Dušana Vesića. Ovaj skup je bio prilika da se osvrnemo na značaj i uticaj albuma „Pozitivna geografija“ na domaću i regionalnu muzičku scenu, kao i da se istaknu detalji o procesu reizdanja i očuvanja nasleđa.

 Naš prvi koncert u Beogradu je bio 21. aprila u 1984. godine u Domu sindikata, a sada 21. aprila biće održan u MTS Dvorani. Sve mi to deluje kao neki vremeplov. Četrdeset godina je stvarno jedna ozbiljna cifra, ali ako se bavite muzikom i volite to što radite ali i ukoliko radite puno, onda ništa nije teško. Mi, kao grupa “Bajaga i instruktori”, smo sigurno jedan od bendova koji je najviše svirao tih četrdeset godina. Nije bilo nijedne godine, osim one kada je bila korona, da nije bilo minimum 30 koncerata, a bilo je i preko 100. Svaka godina od 1984. je bila ispunjena koncertima, a kada puno radite vreme jako brzo prolazi. Jednostavno, ređaju se koncerti, albumi, snimanja, promocije i dok se okrenete prošlo je 40 godina. Izuzetno mi je drago što smo uspeli da izdamo na vinilu “Pozitivnu geografiju”, koja je malo i remasterizovana – rekao je na promociji Momčilo Bajagić Bajaga.

Muzičar je izneo i svoje mišljanje o rimejku prvog koncerta, koji je zakazan za nedelju, ističući da će uložiti napore da taj koncert bude identičan onom održanom pre četiri decenije.

– Ovo je prvi koncert koji su mi prodavali “onlajn”. Ulaznice su se bukvalno prodale za nepunih dva sata. Sam album “Pozitivna geografija” traje 33 minuta što je premalo za koncert. Mi smo uspeli da napravimo da koncert traje otprilike sat i po vremena, s tim što nećemo svirati nijednu pesmu koja je nastala posle “Pozitivne geografije”, samo one numere koje su starije, odnosno one koje sam radio ranije. Mi pokušavamo da napravimo taj vremeplov i da se ponašamo da je 1984. godina – oduševljeno je zaključio Bajaga.

Nakon rimejka prvog koncerta u MTS Dvorani, ali i rimejka koncerta koji je održan u Kulišiću u Zagrebu, a sada će 18. aprila biti u Tvornici kulture u istom gradu, bend Bajaga i Instruktori kreće na veliku turneju pod nazivom “Samo nam je ljubav potrebna”. Beogradski koncert koji fanovi željno iščekuju zakazan je za 31. avgust na Hipodromu.

 Turneja će obuhvatiti malo više od 40 gradova, a na koncertu na Hipodromu ćemo moći da se odužimo publici koja u nedelju neće ćuti sve naše hitove – poručio je frontmen čuvenog benda.

Foto: Naxi Media Mix – Željka Dimić
Izvor: Naxi Media Mix,

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.