Jelena Tomašević je pobednica Beogradskog proleća!

U subotu, 20. aprila održano je Beogradsko proleće, prestižni muzički festival. Publika je odlučila da prvo mesto pripadne Jeleni Tomašević i pesmi „Veruj mi da verujem“, drugo mesto osvojila je Vanna sa kompozicijom „Iz inata“, dok je treće mesto pripalo Ekstra Neni i numeri „Priča o meni“.

Publika je na održanom „Beogradskom proleću“ u mts Dvorani svojim glasovima putem društvenih mreža pobedničku titulu dodelila PESMI JELENE TOMAŠEVIĆ „VERUJ MI DA VERUJEM“- Drugo mesto po glasovima publike pripalo je VANNI ZA KOMPOZICIJU „IZ INATA“, dok je nosilac „bronze“ EXTRA NENA S PESMOM „PRIČA O MENI“.

Voditelji prestižnog festivala ove godine bili su Dragana Mićalović i Milorad Damjanović, a publika je svaku kompoziciju ispratila ovacijama.

Stručni žiri u sastavu: predsednica žirija Tijana Bogićević, prošlogodišnja pobednica BG Proleća, Marko Spalević, muzički novinar, Srđan Marjanović, kompozitor i kantautor, Natalija Cajić ( Jugoton ) i Sandra Subotin ( glavna i odgovorna urednica Blic Žene ) — dodelio je četiri nagrade, te je pobednikom u kategoriji nagrada za najbolji tekst proglasio BRANKA KLANŠČEKA za pesmu PRIČA O MENI koju je izvela EXTRA NENA. Za najbolju interpretaciju nagrađena je GOCA TRŽAN za pesmu PELIN. Najbolji aranžman po glasovima stručnog žirija je pripao DUŠANU ALAGIĆU za pesmu TRAG U VREMENU u izvođenju NEMANJE RADOŠEVIČA. Nagrada za najbolju kompoziciju otišla je u ruke LEONTINI za pesmu SLOMI u izvođenju DANIJELA ALIBABIĆA.

Tradicionalno je dodeljena i specijalna „mts nagrada“napravljena od bakarnog dela krova Dvorane Doma sindikata kojom je počastvovana muzička diva BISERA VELETANLIĆ, a nagradu je uručio direktor mts Dvorane Igor Stanković , dok je NAXI nagrada pripala ALEKSANDRU ČOVIĆU za pesmu „NIJE ME STRAH“, a nagradu je uručila vlasnica i glavna urednica Naxi radija Maja Rakovic.

U revijalnom delu nastupili su Bojana Stamenov, Dušan Svilar i Nevena Božović, a na glamuroznoj sceni mts Dvorane, večeras je izvođače pratio Orkestar Beogradskog proleća i Gudači Sv. Đorđa sa ukupno 20 muzičara na sceni, dok je u punoj sali, gromoglasnim ovacijama publika pozdravila nove numere, kao i povratak glamuroznog festivala treću godinu u nizu u nekadašnju Dvoranu Doma sindikata, gde je Beogradsko proleće rođeno davne 1961.godine.

Festival su podržali brojni doajeni domaće muzike koji su i sami nekada krasili festivalsku scenu, a festival su iz redova publike pratili i brojne poznate ličnosti, kao i veliki broj medija.

Izvor: Naxi Media Mix, Mts dvorana PROMO
Foto: Naxi Media Mix, Željka Dimić

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.