Predstava „San o Mileni“ ponovo u Beogradu

Predstava „San o Mileni“ u režiji Jelene Bogavac posvećena velikoj likovnoj umetnici Mileni Pavlović Barilli, nakon godinu dana ponovo pred prestoničkom publikom Beograda, biće odigrana 29.maja na Sceni studio JDP-a.

Predstava je premijerno odigrana 2018. godine, u Požarevcu, Mileninom rodnom gradu. Od tada gostovala je na mnogim međunarodnim festivalima u zemlji i inostranstvu, dobila prestižne nagrade i preporuke i započela svoju regionalnu, a pokazaće se i internacionalnu karijeru.

Beogradska publika predstavu je mogla da vidi dva puta na sceni Bitef teatra 2019. godine i na sceni Reflektor teatru na Dorćol platzu i Centru za kuturu Rakovica 2021. godine.

U regionu zapaženo je njeno gostovanje na međunarodnom festivalu „Novi tvrđava teatar“ u Čortanovcima 2019. godine, gde je i nagrađena „Nagradom za istančani poetski izraz“.

Zapaženo je i gostovanje u Kamernom teatru u Sarajevu 2020. godine, kada je predstava dobila izvanredne kritike i odličan prijem kod publike.

U Novom Sadu predstava je bila u selekciji internacionalnog „Sinergy“ festivala 2021. dok je 2019. odigrana na sceni Svečane sale Nisa, pred prepunim auditorijumom.

Predstava je igrana u Trstu u Italiji 2021. na sceni teatra „Silvio Pellico“, gde je i pored zaštitnih mera koje su bile na snazi usled epidemije Covida, ipak imala fantastičan prijem i veliku posetu.

Predstava „San o Mileni“ igrana je na festivalima u Velikoj Plani, Rumi, Aranđelovcu, Zrenjaninu, Vrnjačkoj Banji, Kragujevcu, Kraljevu, Malom Crniću, Paraćinu, Bajinoj Bašti, Nišu, Ljuboviji…

U junu gostovaće na festivalu u Viminacijumu, Valjevu, Krupnju i Velikom Gradištu.

Predstava u septembru odlazi na internacionalnu turneju po Evropi: Francuska, Mađarska, Slovenija, Švajcarska, Crna Gora.

Predstava će gostovati u Americi, u Vašingtonu, krajem oktobra.

Veliki i lep život predstave „San o Mileni“ dokaz je da samostalne produkcije nezavisnih pozorišnih trupa mogu postići visoke umetničke domete i predstaviti naše kulturne tekovine na najbolji mogući način.
Umetnica kakva je Milena Pavlović Barilli ništa manje i ne zaslužuje, osim svetske promocije, slave i čestog sećanja na njen umetnički rad.

Naxi Media Mix-Artista udruženje PR
Foto: Bigstock-OdessaA_L

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.