Pozorište u doba korone: Online predstave za ljubitelje pozorišta

Mnoga srpska pozorišta, u skladu sa vanrednom situacijom, te merama donetim od strane Vlade Republike Srbije u cilju suzbijanja širenja koronavirusa Kovid 19, odlučila su da svojoj publici predstave emituju putem interneta i kanala društvenih mreža.

Pozorište Atelje 212 će svakog utorka, četvrtka i subote na Facebook kanalu pozorište Atelje 212 će emitovati snimljene predstave u terminima od 20 časova.

Najavu repertoara ćemo početkom sveke nedelje objavljivati putem društvenih mreža :

utorak 17.03.2020. / 20 časova “ RAZVOJNI PUT BORE ŠNAJDERA “ Aleksandar Popović ( 1972 )

četvrtak 19.03.2020. / 20 časova “ KRALJ IBI “ Alfred Žari ( 1973 )

subota 21.03. 2020. / 20 časova “ RANJENI ORAO “ Mirjana Jakovljević ( 1977 )

 

Narodno pozorište u Beogradu u vanrednom stanju, zbog koga je moralo da prekine prikazivanje predstava pred publikom, počinje sa emitovanjem svojih predstava putem interneta (streaming).

Prva predstava na repertoaru je „Bela kafa“ Aleksandra Popovića, u režiji Milana Neškovića i biće prikazana u sredu 18. marta 2020. godine, sa početkom u 21 čas.

Publika predstavu može gledati na sajtu Narodnog pozorišta, na kojem će biti objavljen i repertoar sledećih emitovanja.

Dečije predstave uživo na internetu

Za vreme vanrednog stanja sprovodiće se mere Vlade Republike Srbije o zabrani okupljanja, ali naša pozorišta nisu zatvorila svoja vrata. Iz zatvorenog prostora sele se na internet.

Pozorište lutaka „Pinokio” će igrati predstave bez prisustva publike u svom redovnom terminu svake subote od 12 sati i prenosiće ih uživo preko društvenih mreža – Jutjuba, Fejsbuka i Instagrama. Najmlađi će imati priliku da uživaju iz svojih domova u najgledanijim predstavama ovog pozorišta kao što su „Tri praseta”, „Pepeljuga” i „Lepotica i zver”.

Teatar „Vuk” će takođe organizovati izvođenje i čitanje srpskih narodnih bajki uživo na internetu.

– Želimo da svim našim mališanima ulepšamo ove dane koje moraju da provode kod svojih kuća i da ih na ovaj način ne ostavimo bez kulturnih i edukativnih sadržaja koji su neodvojivi deo njihovog odrastanja i obrazovanja. U narednim danima uputićemo poziv i ostalim pozorištima koja imaju tehničke mogućnosti da se priključe ovoj akciji. Naši najmlađi gledaoci prvu predstavu mogu da očekuju već ove subote, 21. marta – izjavila je Gordana Goncić, podsekretarka za kulturu Grada Beograda.

 

Izvor: Naxi Media Mix- UK Vuk PR-Atelje 212- www.narodnopozoriste.rs 
www.atelje.rs

Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.