Podsećanje na kraljicu soula: Veče Arete Frenklin

Duh „kraljice soula“, čuvene Arete Frenklin poznate ne samo po vokalnim sposobnostima, već i po strasti prema klaviru i pisanju pesama, biće prisutan 8. septembra u 20h Kombank Dvorani kada će njeni poštovaoci imati prilike da se kroz tematsko veče vremeplovom vrate u doba kada je živela i radila, a svoju slavu dovela do vrhunca – svetski i nikad zaboravljena, svojim stilom prepoznatljiva soul dama.

Naime, povodom premijere najnovijeg američkog filma „Respect“, koji opisuje život Frenklinove, pre same projekcije, biće održan mini koncert soul, jazz , fank pevačice i muzičarke Bojane Stamenov, koja je ponela laskavu titulu 10. mesta na Evroviziji 2015, a koja će zajedno sa svojim bendom prirediti veče za pamćenje pevajući hitove čuvene soul dive.

Simbolično, u odeći toga doba koje će nas vratiti u vesele 60, 70. i 80 godine i video bim na kom će se nizati arhivski snimci Frenklinove, muzičkim i stilskim vremeplovom. ćemo se vratiti u doba kada je živela i radila pevačica vrhunskih vokalnih sposobnosti, koja je prošla trnovit put u građenju svoje karijere.

Bojana Stamenov koja će imati čast da peva neke od hitova iz bogatog opusa Arete, pre nastupa poručuje da je ovaj film dugo čekala i da ništa nije slučajno, a objašnjava i zašto:

„Da ništa nije slučajno govori i činjenica da sam o filmu pričala sa kolegom pola sata pre nego sto je usledio poziv od strane organizatora Kombank Dvorane da nastupim na premijeri 08..septembra. Dzenifer Hadson se pojavila na AMERICA’S GOT TALENT baš pevajući Aretinu pesmu.Moje prvo pojavljivanje široj javnosti bila je treća srećna sezona takmičrnja JA IMAM TALENAT i u finalu sam pevala Aretinu pesmu.Neke tako sitne sličnosti i sada ovo. Jako sam srećna što,eto na neki način zatvaram krug,u isto vreme i uzbudjena,jer biti upoređivan sa tako velikom divom je ogromna odgovornost“, ističe Stamenov.

Upravo i film u kome Aretu tumači Dženifer Hadson, prati uspon njene karijere od trenutka kada je kao devojčica pevala u crkvenom horu svog oca, do momenta kada je postala internacionalna superzvezda. Zato je RESPECT izvanredna istinita priča o muzičkoj ikoni koja je na putu da pronađe svoj glas.

Izvor: Naxi Media Mix-Kombank dvorana PR
Foto: Bigstockphoto/Okhrymenko_Viacheslav

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.