Počinje ArtLink festival

Ovogodišnji ArtLink festival koji počinje danas, 15. juna, kroz muzičke nastupe i sinergiju sa kulturnim nasleđem i prirodom, zajedno sa najtalentovanijim umetnicima iz Srbije, regiona i sveta, predstaviti jedinstven koncept umetničkog festivala – „Gradovi festivali, umetnici za prirodu“u Beogradu, Novom Sadu, Golupcu i Pirotu.

Umetnički koncept festivala ima za cilj da se uključe umetnici, zajednica, institucije i preduzeća na lokalnom nivou kako bi se podigla svest o važnosti i vrednosti očuvanja prirode.

Umetnički dijalozi inspirisani kulturnim nasleđem i prirodom, novi muzički ansambli, inovativne umetničke izložbe na otvorenom, kreativne radionice, kampanje i performansi uz moto „Umetnici za prirodu“ održavaće se uživo u četiri grada.

Simfonijski orkestar RTS i maestro Bojan Suđić otvoriće 15. ArtLink festival 2021, koncertom koji će biti održan 15. juna u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Kao solistkinja nastupiće violinistkinja Una Stanić.

Info pult festivala i kampanje „Umetnici za prirodu“ biće otvoren na Kalemegdanskoj tvrđavi kod Muzičkog paviljona 15. juna u 17 časova, gde će se održati eko radionice za najmlađe Beograđane na temu reciklaže.

Tom prilikom, GRATIS ulaznice za koncert u dvorani Kolarčeve zadužbine moći će da se podignu uz limenku. ArtLink festival tokom celog leta imaće specijalni kontejner za reciklažu koji je postavljen u saradnji sa Beogradskom tvrđavom, Ardagh grupom, Gradskim zelenilom i Gradskom čistoćom.

U okviru ArtLink festivala, na velikoj sceni Kolarčeve zadužbine nastupiće vrhunski evropski umetnici danski duo Tanja Zapolski i Toke Meldrup (Møldrup), pijanista Vaško Dantaš (Vasco Dantas) iz Portugala, francuski pijanista Mišel Dalberto (Michel), italijanski pijanista Alberto Fero (Ferro), Kamerata Balkania (Camerata) i Kamerata Akademika (Camerata Academica) sa Stefanom Milenkovićem.

Pored toga, program festival, koji traje do 11. septembra, odvijaće se i na četiri tvrđave u Srbiji – Beogradskoj, Golubačkoj, Pirotskoj i Petrovoradinskoj sa idejom da se promoviše kulturno nasleđe.

Na koncertima na otvorenom nastupiće i gitarista Vojin Kocić sa gudačkim ansamblom, mladi talenti ArtLink festivala i drugi gosti.

Izvor: Naxi Media Mix- Kolarac PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.