Onlajn premijera digitalno restauriranog filma Puriše Đorđevića

Digitalno restauriran film Puriše Đorđevića „Pavle Pavlović“ biće premijerno prikazan na Facebook stranicama kompanije Vip mobile, Jugoslovenske kinoteke i Centar filma u četvrtak, 21. januara u 20 časova.

Ovaj filmski klasik iz 1975. godine, snimljen u produkciji Centar filma, restauriran je u okviru projekta Vip Kinoteka – u saradnji kompanije Vip mobile i Jugoslovenske kinoteke.

Reditelj, scenarista i producent filma je Puriša Đorđević, dok uloge tumače Bekim Fehmiu, Milena Dravić, Slobodan Đurić, Rade Marković, Ljuba Tadić, Skender Rabotina, Ljubinka Bobić, Petar Božović, Faruk Begoli, Svjetlana Knežević, Đorđe Nenadović, Stojan Aranđelović, Milivoje Popović-Mavid, Danilo Stojković, Dušan Antonijević, Vojislav Brajović, Dobrila Stojnić, Toni Laurenčić, Vesna Pećanac.

Glavni junak priče je Pavle Pavlović, običan čovek i radnik, a kroz njegovu životnu priču reditelj gradi sliku o sistemu, društvu i državi Jugoslaviji sredinom 70-ih godina u kojoj vlada korupcija i nepoštenje, a pojedinac je u svakom smislu gubitnik. Ovo filmsko ostvarenje osim što je na jednom mestu okupilo najpoznatija imena domaće filmske scene, ostavlja nam kao uspomenu i divan glas velike Milene Dravić, kao i poslednju filmsku ulogu Ljubinke Bobić.

U okviru projekta Vip Kinoteka do sada je digitalno restaurirano osamnaest filmova, čime su neka od najpoznatijih ostvarenja domaće kinematografije sačuvana za budućnost.

 

Izvor: Naxi Media Mix- Vip Kinoteka PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.