Održana premijera filma Nebesa

Premijera filma Nebesa Srđana Dragojevića, održana je sinoć u punoj sali Kombank Dvorane, pod i dalje prisutnim epidemiološkim merama.

Publici su se uz gromoglasne ovacije pokloni članovi autorske i glumačke ekipe među kojima su Goran i Bojan Navojevec, Ksenija Marinković, Nataša Marković,Nela Mihailović, Srđan Žika Todorović, Miloš Timotijević, Anđelka Prpić, Miloš Samolov, Radoslav Rale Milenković, Ana Mandić, producent Biljana Prvanović, reditelj Srđan Dragojević i drugi članovi brojne filmske ekipe.

Podsetimo, NEBESA je neobična filmska alegorija sa elementima crne komedije , koja je nakon svetske premijere na festivalu u Lokarnu, prikazana i u pred beogradskom publikom.

U pitanju je provokativna filmska priča koja se bavi izazovima hrišćanstva u post-socijalističkom društvu, ispričana u tri poglavlja, tokom tri dekade savremene istorije. Kroz priče smeštene u 1993. 2001. i 2026. godinu, pratimo šest glavnih junaka čije su sudbine određene BOŽJIM ČUDIMA koja usmeravaju njihove sudbine.

“Nebesa” postavljaju neka od suštinskih pitanja savremenog trenutka: Verujemo li u Hrista ili se klanjamo zlatnom teletu, idolu koga opredmećuje novac, uspeh, konzumerizam, pohlepa? Kako da razlikujemo božji dar od đavolovog iskušenja? Kada je, ono sto se čini kao milost od Boga, zapravo prokletstvo koje junaka priče vodi u propast? Da li je Bog u koga verujemo onaj starozavetni, Bog koji kažnjava i traži žrtve ili Bog milosrđa i praštanja iz Novog zaveta?

Film koji postavlja brojna pitanja ali ne nudi jednoznačne odgovore, već ostavlja gledaocu slobodu da o njima razmišlja.

I na kraju,

Film koji se dopada i vernicima i ateistima, iz potpuno oprečnih razloga.
Što je i bila namera Autora filma. Da se razgovara.

Uloge u ovom nesvakidašnjem filmskom ostvarenju poverene su Goranu Navojcu, Kseniji Marinković, Bojanu Navojcu, Nataši Marković, Neli Mihailović, maloj Sani Kostić, Milošu Samolovu, Srđanu Žiki Todoroviću, Raletu Milenkovicu, Nikoli Pejakoviću, Milošu Timotijeviću, Andjelki Prpić, Ani Mandić….i drugima.

“Nebesa” su prvi naš film koji je nastao kao koprodukcija svih šest zemalja ex Yugoslavije: Srbije, Hrvatske, Slovenije, Makedonije Crne Gore, Bosne i Hercegovine, uz podrsku ARTE televizije, nemačkog MDM fonda i Euroimage-a.

Izvor: Naxi Media Mix-Kombank dvorana PR
Foto: Naxi Media Mix – Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.