Odlazak Massima Savića

Massimo Savić, proslavljeni regionalni umetnik preminuo je danas, 23. decembra u 61. godini.

O njegovoj iznenadnoj smrti javnost su izvestile supruga i ćerka, objavom na društvenim mrežama:

„Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe.

Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti.

Zauvijek ćemo biti tvoje cure.

Eni i Mirna“, stoji u objavi na društvenoj mreži Facebook.

Massimo Savić bio je jedan od najpopularnijih regionalnh umetnika, jedinstvenog glasa i izraza.

Muzičku karijeru započeo je u grupi „Dorijan Grej“ sa kojom je izdao albume „Sjaj u tami“ i „Samo za tvoje oči“, nakon čega započinje uspešnu samostalnu karijeru.

Plodonosnu solo karijeru obeležio je znatan broj albuma: „Stranac i noći“, „Riječi čarobne“, „Muzika za tebe“, „Zemlja plesa“, „Elements“, „Benzina“, „Massimo“, „Vještina“, „Vještina 2“, „Sunce se ponovo rađa“, „Zar više nema nas“, „Indija“, „Iz jednog pogleda“, „Dodirni me slučajno“, „Sretan put“, „Gdje smo sad“, „Vrijeme“, „Suze nam stale na put“, „1 dan ljubavi“, „Kladim se na nas“, „Ne dam grijehu na tebe“, „Neka ti plove brodovi“, „Isti osjećaj“, „Nama se nikud ne žuri“, „Sada“, „Znam“, „Jedan potez previše“, „Mali krug velikih ljudi“.

Juna ove godine, Massimo je predstavio singl „Zamisli“, na kome je radio sa Ivanom Dečakom, a kojim je ukazao poštovanje i sačuvao uspomenu na kolegu Rajka Dujmića.

Massimo će ostati upamćen kao umetnik koga je beogradska publika neobično cenila i volela, a iza njega će živeti sećanje na brojne nezaboravne koncerte koje je publici priredio u Beogradu.

Dobitnik je „Naxi Zvezde“ za koncert godine.

Izvor: Naxi Media Mix – Facebook- wiki
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.