Madlenianum online: Vikend romantičnih ljubavnih priča

U ovoj nedelji Madlenianum emituje dve moderne komične opere, o dve potpuno jedinstvene žene: Ritu Gaetana Donicetija i Anželik Žaka Ibera, pod dirigentskom palicom Vladimira Kranjčevića i u režiji Stefana Sablića, saopštavaju iz pozorišta.

U obe opere glavne junakinje su žene, iako su nastale u dva različita istorijska, stilska i muzička vremena, ipak ono što ih spaja su komičnost, duhovitost obrade tema i lakoća komunikacije sa publikom. Nijedna od dama nije melodramatična heroina, već su obe grozne žene kojih muževi žele da se oslobode! U petak za praznik 1. maja emitovaće se balet neobične lepote sa harizmatičnim Konstantinom Kostjukovim kao Vaclavom Nižinskim, autor Gordan Dragović ga je nazvao koreografskom aleo dramom u kojoj je hronološki i simbolički gradio mozaik jedne harizmatične ličnosti uz pomoć efektivnih sredstava, a pre svega moderne koreografije Krunislava Simića. Predstava Nižinski – Zlatna ptica je u NIN-u proglašena za najbolju baletsku predstavu u 2001. godini, a gostovala je na NOMUS-u u Novom Sadu i na međunarodnim muzičkim festivalima u Varni, Bugarska (2002), Sankt Peterburgu (2003) u čast jubileja 300-godišnjice grada i Budimpešti (2004).

U nastavku večeri emitovaće se i dokumentarni film Zlatna ptica – Potret za biografiju Konstantin Kostjukov, o nastanku ove predstave i njenom gostovanju u Petrogradu.

Na repertoaru je i melodrama Doručak kod Tifanija, premijerno izvedena 26. marta 2011. Dramatizaciju romana Trumana Kapota potpisuje Milena Bogavac, a režiju Ana Radivojević Zdravković. Zvezde ovog projekta su svakako Dubravka Mijatović kao Holi Golajtli i Marinko Madžgalj kao njen partner Fred. Ovo je prvi put da su zaigrali zajedno na daskama koje život znače, a privlačnost između ova dva i životna partnera zrači u svakoj sceni. Premijerno dramu emitujemo u nedelju 3. maja u 19.30 časova.

Više informacija dostupno je na oficijalnom sajtu pozorišta. 

Izvor: Naxi Media Mix-Madlenianum PR
Foto: Bigstock-OdessaA_L

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.