Madlenianum online: Travijata i Don Kihot

Pozorište Madlenianum poziva publiku da nastavi da prati njihovu online sezonu i da se kroz nju podsete predstava koje su zabeležile veliku uspeh u proteklim sezonama, kao i umetnika koji su ostavili neizbrisiv trag u našoj istoriji pozorišta.

Predstave Opere i teatra Madlenianuma su kultne, za mnoge se tražila karta više, neke su imale svoje verne posetioce na svakoj predstavi, a neke su obnovljene baš na zahtev publike; srećom sve su ostale zabeležene za generacije koje dolaze.

U sedmoj nedelji emitovanja na repertoaru su: opera Đ. Verdija Travijata, u režiji našeg istaknutog gosta iz Sankt Peterburga Jurija Aleksandrova i pod dirigentskom palicom Stanka Jovanovića, u kojoj je brilijirala sopran Olga Malević Đorđević. Predstava je premijerno izvedena 8. maja 2006, a obnovljena u istom sastavu 25. januara 2011.

Za petak 15. maj pozorište je pripremilo balet iz 2004. godine koji je ostao zabeležen kao najposećeniji balet ove kuće – Triptih u koreografiji i inscenaciji gosta iz Barselone Ramona Uljea (Ramon Oller). Umetnici poput Konstantina Kostjukova, pokazali su se u savremenom igračkom izrazu, ali Ulje je pre svega je pokrenuo, “otvorio” i izvukao na svetlost dana igračice kao što su Danica Arapović i Ana Ignjatović.

U nedelju je na repertoaru drama Mihaila Bulgakova Don Kihot, prva pozorišna režija našeg proslavljenog glumca Dragana Gagija Jovanovića, koja je premijerno izvedena 28. decembra 2005. Nezaboravne su scene Dragana Jovanovića kao Don Kihota i Petra Kralja kao Sančo Panse, koje nam donose radost pozorišne igre. U ovoj predstavi se prvi put pojavljuju i glumci koji su se do sada dokazali na pozorišnim scenama: Nada Macanković, Petar Benčina i Igor Benčina.

Izvor: Naxi Media Mix- Madlenianum PR
Foto: Bigstock-OdessaA_L

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.