„Madam di Bari“: Džoni Dep u ulozi kralja Luja XV

Film „Madam di Bari“ (Jeanne du Barry) rediteljke i glavne glumice Majven (Maïwenn) koji je svetsku premijeru imao na ovogodišnjem filmskom festivalu u Kanu i za kratko vreme stekao slavu u Francuskoj naći će od četvrtka, 31. avgusta i na repertoaru domaćih bioskopa.

Film rasvetljava lik poznate ljubavnice francuskog kralja Luja XV, Mada di Bari, osvrćući se na njihovu burnu vezu tokom dela njegove vladavine.

Kao pripradnica nižeg društvenog staleža Žana je odlučna da se uzdigne visoko na socijalnoj lestvici, koristeći svoj šarm kao adut koji je može izbaviti iz siromaštva. Grof di Bari koji se obogatio zahvaljujući Žaninim ljubavnim intrigama želi da predstavi svoju ljubavnicu kralju i ugovori njihov sastanak preko uticajnog vojvode od Rišeljea. Susret prevazilazi i njegova očekivanja i za Luja XV i Madam di Bari to je bila ljubav na prvi pogled. Od tada u Versajskoj palati nastaje skandal, jer niko ne želi na dvoru devojku sa ulice.

Rediteljka Majven koja je ujedno i igra Madam di Bari bila je fascinirana likom još kad ju je ugledala u filmu Sofije Kopole „Marija Antoaneta“ iz 2006. godine.

„Bila sam zavedena Žanom di Bari zato što je ona neverovatni gubitnik. Možda zato što njen život ima sličnosti sa mojim, ali to nije jedini razlog. Zaljubila sam se u nju i u epohu u kojoj je živela. Uronila sam do detalja u njenu biografiju“ istakla je glumica, a o njenom pozivu da ulogu Luja XV poveri Džoniju Depu poznata glumačka zvezda ističe „Imao sam samo jedno pitanje za nju „Da li si sigurna da mene želiš za ovu ulogu, a ne francuskog glumca”. Ubedila me je da je baš mene videla u ovoj ulozi mesecima pre, van i iznad svake jezičke barijere. Prihvatio sam entuzijastički.“

„Madam di Bari“ je šesti igrani film rediteljke Majven La Besko (Maïwenn), 2015. film „Moj kralj“ (Mon Roi) doneo joj je nominaciju za Zlatnu palmu na filmskom festivalu u Kanu, a Emanula Berko ovenčana je nagradom za najbolju glumicu za taj film.

Izvor: Naxi Media Mix- MCF PR
Foto: Naxi Medi Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.