Luka Šulić u Sava Centru

Čelista Luka Šulić, nakon sedam godina turneja širom sveta kao deo priznatog dua 2CELLOS, vraća se svojim klasičnim korenima sa prvim albumom za Sony Classical i sa novim projektom koji će izvoditi širom sveta. Time će Luka Šulić postati prvi muzičar u istoriji koji će izvesti celokupna Vivaldijeva Četiri godišnja doba u aranžmanu za solo violončelo. Tim povodom, talentovani muzičar posetiće i Beograd, a koncert će se održati u Sava Centru 6. februara.

Šulić je za svoj prvi samostalni projekt uzeo je jedno od najatraktivnijih dela u klasičnoj muzici. Dostupna širom sveta u petak, 25. oktobra, njegova dramatična interpretacija Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” prvi je celovit snimak iz popularnog ciklusa baroknih koncerata uređenih za čelo solistu. Danas izlazi i ono što album nudi na početku, „La Primavera (Proleće) Op. 8 broj 1 u D-duru – I. Allegro ”, uz prateći Šulićev video sa njegove svetske premijere uživo.

„Voleo sam Vivaldijeva “Četiri godišnja doba” od kad sam bio dete“, kaže Luka Šulić u vezi sa svojim najnovijim projektom, dodavši: „Uvek sam želeo da sviram ovo delo na violončelu i volim da preuzmem nove izazove.“

Čak i u baroknom remek-delu Luka Šulić spreman je da prkosi očekivanjima i da razbije granice. Iako postoje stotine tradicionalnih snimaka „Četiri godišnja doba“ sa solističkim violinama, snimak Luke Šulića biće prva celovita verzija – uz mukotrpan trud – koja iznova osmišlja sva četiri koncerta „Četiri godišnja doba“ za solista na violončelu.

„”Četiri godišnja doba” je vrlo zahtevno delo za violinu, a kamoli za violončelo, tako da je za mene to bio dug i težak proces“, kaže Luka Šulić. „Dve godine sam pripremao aranžman, malo po malo, deo po deo. Na kraju, nadam se da će slušaoci osetiti isto uzbuđenje kao i ja tokom snimanja ovog albuma, tokom kojeg smo i prvi put doveli Vivaldijevo ikoničko djelo do violončela.“

Ulaznice će biti u prodaji počev od 24. Septembra u 12h onlajn i na prodajnim mestima Tickets.rs, kao i na blagajni Sava Centra. Cene ulaznica iznose: 5900, 4900, 4400, 3900, 2900 i 2500 dinara.

Izvor: Naxi Media Mix – Charm Music Serbia PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.