Kragujevački akordeonisti i Vlatko Stefanovski na Kolarcu

Kragujevački akademski orkestar akordeonista će 24. novembra održati koncert u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine pod dirigentskom palicom Predraga Kostovića, a specijalni gost biće proslavljeni gitarista Vlatko Stefanovski.

Akordeonisti će na koncertu izvoditi kompozicije pisane za solo orkestar, a Stefanovski će im se pridružiti u izvođenju dve tradicionalne makedonske pesme, muzici Enija Morikonea iz filma „Sinema Paradizo“, ali i atraktivnom Duplom koncertu za gitaru i bandoneon (drugi stav Milonga).

Dan pre koncerta pred beogradskom publikom, Kragujevački akademski orkestar akordeonista će sa Vlatkom Stefanovskim nastupati premijerno 23. novembra u Svečanoj sali Prve kragujevačke gimnazije.

Kragujevački akademski orkestar akordeonista je osnovan u februaru 2018. godine sa ciljem da domaćoj i inostranoj publici ponudi autentičan zvuk orkestra harmonika na visokom profesionalnom nivou.

Za kratko vreme a zahvaljujući ogromnom angažovanju i entuzijazmu članova, uz podršku Grada Kragujevca i Muzičkog centra, Orkestar je postigao veliki uspeh. U aprilu mesecu 2018. godine na 43. Međunarodnom takmičenju harmonika u Puli odnosi apsolutnu pobedu u svim kategorijama i donosi gradu Kragujevcu jedan od najznačajnijih pehara – prelazni pehar Grada Pule. Time je potvrđen kvalitet samog Orkestra, kao i značaj ulaganja u ovakav vid muzičkog izražavanja koji je već poznat kao jedan od centara gde se akademski zvuk harmonike decenijama razvija i prezentuje u najboljem svetlu.

Koncert će biti održan 24. novembra u 20 časova u Velikoj dvorani Kolarčeve zadužbine. Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarca.

Izvor: Naxi Media Mix-Kolarac PR
Foto: Naxi Media Mix

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.