Jedan od najboljih filmova u 2023. godini: „Prošli životi“ uskoro u našim bioskopima

Od 26. oktobra u domaćim bioskopima, publika će moći da pogleda film Prošli životi (Past Lives) rediteljke i scenaristkinje Selin Song, koja je inspiraciju za svoje debitantsko ostvarenje pronašla u ličnoj, životnoj priči. Brojna svetska kritika, među kojima The Guardian, Daily Telegraph, Rolling Stone, piše da je reč o najboljem filmu u 2023.godini, dok je na prestižnom sajtu Rotten Tomatoes film ocenjen sa 98% pozitivne kritike.

Priča prati dvoje veoma povezanih prijatelja iz detinjstva koji se razdvajaju nakon što jedno od njih odlazi iz zemlje. Devojčica Nora zajedno sa svojom porodicom emigrira iz Južne Koreje i dvadeset godina kasnije, u Njujorku, ponovo se sreće sa svojim starim prijateljem suočavajući se sada sa svim onim što se naziva sudbinom, ljubavlju i životnim izborom.

„Rediteljka Song pretočila je svoje seme iskustva u film koji se ne bavi pukim ljubavnim trouglom. Bavi se nečim emocionalno složenijim, delovima sopstva koje gubimo dok sazrevamo u odrasle ljude i načinima na koje oni koje volimo oblikuju naše živote,“ navode iz produkcije.

Izvor: Naxi Media, MegaComFilm
Foto: Youtube printscreen

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.