Izložba posvećena 70. godišnjici Evropske konvencije o ljudskim pravima

Otvaranje izložbe posvećene 70. godišnjici Evropske konvencije o ljudskim pravima biće održano u sredu 25. novembra 2020. godine u galeriji Zadužbine “Ilija M. Kolarac”.

Izložbu će otvoriti Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Republike Srbije, Tobias Flessenkemper, šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu, Thomas Schieb, ambassador Nemačke u Srbiji , Jasna Dimitrijević, upravnica Zadužbine “Ilija M. Kolarac”.

Izložba će biti otvorena od 25. novembra do 18. decembra 2020. godine, predstaviće 70 godina dugu istoriju Saveta Evrope i Konvencije i biće praćena serijom događaja, kako uživo, tako i onlajn, koji će predstaviti aktivnosti Saveta Evrope u Srbiji. Prezentacije i diskusije će biti posvećene temama ljudskih prava i vladavine prava, uz poseban naglasak na doprinos rada Saveta Evrope boljoj zaštiti prava građanki i građana Srbije, u skladu sa evropskim standardima.

Svi događaji će biti organizovani uz strogo praćenje preventivnih mera koje je propisala Vlada Republike Srbije, kao i Savet Evrope, sa ciljem sprečavanja širenja virusa COVID-19.

Izložba je organizovana uz podršku projekta Saveta Evrope „Jačanje reforme pravosuđa u Srbiji“, koji finansira Savezna Republika Nemačka, koja i predsedava Komitetu ministara Saveta Evrope.

Izvor: Naxi Media Mix-Zadužbina Ilije M. Kolarca PR
Foto: Bigstock- Superzoom2

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.