Humanitarni koncert u čast Dragoljuba Đuričića

Čovek sa najvećim osmehom na domaćoj muzičkoj sceni, legendarni bubnjar Dragoljub Đuričić, u martu prošle godine preminuo je od posledica koronavirusa i ostavio nenadoknadivu prazninu.

Koncert u njegovu čast, biće održan 24. februara u pozorištu Atelje 212, sa početkom u 19.30 sati. Đuričić je u Ateljeu 212 jednom godišnje držao koncerte na kojima je učestvovala bubnjarska elita Srbije i nekadašnje Jugoslavije.

Ovogodišnji koncert organizuje izdavačka kuća Lampshade Media uz kompletnu podršku Ateljea 212. Sviraće Dragoljubovi bubnjari i beogradska reprezentacija bubnjara, Vlatko Stefanovski, Jan Stefanovski, YU grupa, Kerber, Nikola Čuturilo, Dejan Cukić i Spori ritam bend, Đurađ Đuričić, Duda Bezuha, Aleksandar Lokner, Džoni Dunkić i Peđa Milanović. Program režira Milutin Petrović, a vodiće ga glumica Gorica Popović. Želja organizatora, kao i Dragoljubovih prijatelja koji su se okupili oko ovog koncerta, jeste da se nastavi tradicija bubnjarskih večeri koju je on uspostavio i da mu se ubuduće svake godine koncertom oda počast za velike zasluge i trag koji je ostavio u domaćoj muzici.

Koncert je humanitarnog karaktera, a sav prihod od ulaznica namenjen je Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj.

Karte se mogu kupiti na blagajni pozorišta Atelje 212 ili online.

 

Foto: Bigstock-OdessaA_L
Izvor: Naxi Media Mix-Lampshade Media PR

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.