Hauser raspametio publiku na rasprodatom koncertu u Štark areni

Najbolji violončelista na svetu Stjepan HAUSER još jednom je dokazao da s pravom nosi tu titulu.

Na svom prvom solo koncertu, koji je održao 24. oktobra, „Buntovnik sa čelom“ je, kao što je i obećao, priredio spektakl kakav skoro nije viđen u Štark Areni. Koncert je rasprodat, a publika nije očekivala takav vatromet emocija, romantike i neverovatne energije kojom je HAUSER sve opčinio.

Brojne poznate ličnosti su uživale u HAUSEROVIM bravurama na violončelu, a ponajviše Novak Đoković sa suprugom Jelenom, koji su i plesali uz latino numere. Njima se priključio i Marko Đoković sa devojkom, a u publici su se nalazili i Sergej Ćetković, Ivan Bosiljčić, Katarina Radivojević, Ana Stanić i mnogi drugi.

U prvom delu koncerta HAUSER je, uz pratnju orkestra, izvodio najlepša dela klasične i filmske muzike – „Now we are free“, „The Godfather“, „Phantom of the Opera“, „My heart will go on“, „Caruso“. Potom je usledio veoma emotivan trenutak. HAUSER je numeru „Haleluja“ posvetio mladom virtuozu Andriji Čikiću i svirao u znak sećanja na Andriju i decu koja su tragično nastradala u školi „Vladislav Ribnikar“. Ovaj gest HAUSERA publika je ispratila dugačkim aplauzom i zajedno sa njim dostojanstveno pevala, a specijalni gosti u publici su bili Andrijini roditelji.

Usledili su valcer i tango, a na zvuke „Pirates of the Caribbean“ i „Game of Thrones“ publika je već počela da ustaje. Na nogama su ostali do kraja koncerta, jer je usledio drugi deo koji je bio ispunjen latino zvucima i sve u Areni je eksplodiralo od energije. HAUSER je neumorno trčao sa jednog na drugi kraj bine, svirao ležeći, a brojne žene su pohrlile ispred same bine kako bi ispratile svaki njegov pokret.

Iznenađenje večeri za sve je bilo kada je HAUSER, tokom izvođenja pesme „Conga“, spontano pozvao Novaka Đokovića da izađe na binu i svira saksofon. Publika je gromoglasno navijala da Nole zasvira, što je on i učinio. Potom je usledio medley pesama „Volare“ i „Bamboleo“, a HAUSER je mikrofon ustupio Sergeju Ćetkoviću i Katarini Ostojić, koji su iz publike pevali refrene pesama.

Tokom pesme „Waka, Waka“ HAUSER je sa čelom sišao u publiku, što je izazvalo posebno oduševljenje brojnih obožavateljki koje su ga obasipale poljupcima i zagrljajima. Potom je usledilo horsko pevanje pesme „Bella Ciao“ sa kojom je završio koncert. Ali publika nije želela da bude kraj, pa je uz gromoglasno skandiranje izvela HAUSERA na binu kada je odsvirao medley latino pesama.

HAUSER nastavlja turneju „Rebel with a Cello“ koncertima u Zagrebu, Minhenu, Amsterdamu, Berlinu, Beču, Krakovu, Gdansku, Oberhausenu, Antverpu, Hamburgu, Mančesteru, Londonu, Parizu, Tel Avivu, Istanbulu. Gde god se pojavi koncerti su rasprodati, tako da će se broj posetilaca na kraju turneje meriti stotinama hijada ljudi.

Izvor: Naxi Media Mix, LiveProduction
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.