Filmovi o Maradoni i Pavarotiju na predstojećem Festivalu dokumentarnog filma

Od 30. januara do 2. februara 2020. u Kombank Dvorani održaće se drugi Međunarodni festival dokumentarnog filma ДОК #2.

Festival je koncipiran tako da podržava interesovanja generalne bioskopske publike, kao i gledalaca sa izrazitim afinitetom prema dokumentarnom filmu.

Tokom 4 dana biće prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere, pa će tako publika u danu otvaranja imati priliku da vidi dokumentarni portret PAVAROTI nagrađivanog reditelja Rona Hauarda (The Beatles: Eight days a week), o slavom tenoru koji je iz oblasti klasične muzike postao superzvezda poznata širokoj masi i time obeležila odrastanje mnogih generacija.

Tokom festivala biće prikazan novi epski dokumentarac DIEGO MARADONA britanskog reditelja Asifa Kapadije dobitnika nagrade Oskar za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, kao i tvorca filma o nekadašnjoj legendi Formule 1, Seni.

Dan zatvaranja festivala rezervisan je za kontroverzni film TEŽINA LANACA 3 Borisa Malagurskog u novoj selekciji A LA CARTE u kojoj filmove bira gost-urednik. Karte za film Težina Lanaca 3 moći će da se kupe već od petka ove nedelje na blagani Kombank Dvorane, kao i na Ticket.rs.

Takođe, festival ДОК #2 predstavlja i takmičarski program debitantskih filmova ENTER, u kome će se za nagradu publike nadmetati 6 dugometražnih dokumentaraca iz celog sveta.

 

Izvor: Naxi Media Mix- ДОК #2 PR
Foto: Bigstock- Jag_cz

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.