Dvedeset i četiri godine Madlenianuma

Opera i teatar Madlenianum 26. januara puni 24 godine, a tim povodom 30. januara u 19 časova na Velikoj sceni Opere i teatra Madlenianuma održaće se koncert.

Ne samo da je svojim delovanjem značajno doprineo muzičkom i dramskom pozorištu na ovim prostorima, on je i u svetu prepoznat kao renomirana teatarska kuća, čiji osnivač i vlasnik gospođa Madlena Zepter, promišljenim odabirom programa i saradnika preko dve decenije gradi ime najveće srpske zadužbine na desnoj obali Dunava.

Povodom Dana Madlenianuma u subotu 30. januara od 19 časova biće održan svečani koncert naziva „Svetlosti pozornice“. Uz učešće vrhunskih umetnika koji su godinama gradili muzički repertoar ove kuće, a koje predvodi glumac Ivan Bosiljčić, zatim soprani Branislava Podrumac i Mina Gligorić, a prati ih mladi tenor, koji tek treba da zasjaj u ansamblu naše kuće – Dušan Svilar, predstavićemo se sa nesvakidašnjim i zabavnim programom.

Koncert je zamišljen kao spoj opere, operete, mjuzikla i klasičnih hitova iz 60-tih godina; biće to emotivno veče u kome će naši solisti zablistati u prepoznatljivim hitovima sa naše scene, ali i u numerama u kojima ih do sad publika nije mogla čuti. Soliste će pratiti kvartet „Habanera“ i za klavirom Milivoje Veljić. Da bi čitav program dobio dodatnu slavljeničku notu angažovali smo reditelja Roberta Boškovića, za dodatne tekstove i dinamične prelaske između numera, saopšteno je iz pozorišta. 

 

Foto: Bigstock-tobkatrina
Izvor: Naxi Media Mix- Madlenianum PR

 

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.