DUH JAPANA U BEOGRADU! Nesvakidašnja i originalna „Anime simfonija“ 26. aprila u mts Dvorani

Duh Japana stiže na proleće u Beograd! Sasvim neobična i originalna muzička forma pod nazivom „Anime simfonija“ biće održana 26. aprila u mts Dvorani. Pod dirigentskom palicom čuvenog japanskog dirigenta Keniči Šimure, za beogradsku publiku magične tonove Dalekog Istoka izvešće Srpski simfonijskog orkestar, a publika će imati prilike da doživi pravi spektakl vođen duhom „druge strane sveta“. Reč je naime o spajanju muzike iz poznatih anime filmova i tananih nota Simofonijskog orkestra.

Anima simfonija nastala je inspirisana ANIMOM- karakterističnim stilom crtane animacije poreklom iz Japana, a muzički koncept maestra Keniči Šimure ujedinjuje najpopularnije filmove i igre iz ovog stilskog opusa i klasičnu muziku. Japanski umetnik, koji je po ranijim nastupima u prestonici, poznat Beograđanima, rukovodiće ansamblom sastavljenim od desetina iskusnih operskih muzičara, kao i solista.

Publiku vernu ovom stilu, ali i one koji bi da otkriju novi muzički pravac, očekuje muzika poznatih anima i igara: Sailor Moon, Evangelion, Macross, NieR: Automata, Final Fantasy, Chrono Cross, Persona, Samurai Warriors, Dragon Quest, Chrono Trigger, Kingdom Hearts, Ni no Kuni, Nioh i druga popularna dela japanske animacije i industrije igara, dok će muziku pratiti i projekcije filmova ne video bimu.

Izvor: Naxi Media Mix, MTS Dvorana
Foto: Bigstock, NSP Images

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.