Divna Ljubojević i Melodi na Kolarcu

Pesma Heruvima naziv je koncerta kojim će Divna Ljubojević i Hor i studio za duhovnu muziku MELÓDI, zajedno sa publikom, obeležiti značajan jubilej – 30 godina stvaralaštva u Zadužbini Ilije M. Kolarca u Beogradu, 24. novembra 2022. godine, s početkom u 20 časova.

Divna i MELÓDI će slušaoce provesti kroz vremensko i prostorno putovanje od 19. do 21 veka, izvodeći dela kompozitora klasične muzike Rusije, Belorusije, Srbije, Grčke. Ovaj nastup istovremeno će biti i vremeplov kroz tridesetogodišnji rad Hora i studija za duhovnu muziku MELÓDI.

Pored spoja tradicionalnih napeva u novim aranžmanima i horskih kompozicija savremenih autora, posebna pažnja ovog koncertnog nastupa posvećena je Heruvimskoj pesmi .

Gost koncerta koji će se pridružiti na sceni Melódima je muški ansambl Sv. Jefrem iz Budimpešte, koji od 2002. godine na svom repertoaru neguje grčku, rusku i mađarsku vizantijsku muziku, pod rukovodstvom osnivača i dirigenta Tamasa Bubna. Ovo je njihov prvi nastup u Srbiji.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Republike Srbije i Sekretarijata za kulturu Grada Beograda.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Kolarčeve zadužbine u Beogradu.

 

Izvor: Naxi Media Mix-Kolarac PR
Foto: Naxi Media Mix-Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.