„Dalilend“ stiže pred beogradsku publiku

Od četvrtka 22. juna u domaće bioskope stiže fantastična filmska priča o životu jednog od najboljih i najkontroverznijih umetnika u istoriji čovečanstva, Salvadora Dalija.

Film „Dalilend“ otkriće detalje iz bogate karijere i intrigantnog privatnog života čoveka koji je zadužio svet svojim delima, od platna koje slikao, preko mode do kreiranja vizuelnog identiteta svetskih brendova.

Neprevaziđeni glumac, ser Ben Kingsli, na iskren, emotivan i lucidan način tumači lik velikog slikara, dok je Barbara Sukova, na podjednako autentičan način predstavila lik Dalijeve supruge, najveće životne podrške i večite muze, Gale. Imaćemo priliku da zavirimo u živopisan svet boja, u tajne koje su se krile iza velikih dela, ali i da saznamo sa kakvim se strahovima suočavao čovek nemerljivog talenta.

„Dalilend“ je prikazuje pozne godine neobičnog braka između umetnika Salvadora Dalija i njegove suruge Gale, u vreme kada njihova naizgled nepokolebljiva veza počinje da puca. Radnja se odvija u Španiji i Americi 1973. godine, a priča je ispričana kroz prizmu Džejmsa, mladog asistenta slikara, koji želi da se proslavi u svetu umetnosti dok pomaže ekscentričnom i živahnom Daliju da se pripremi za veliku izložbu u Njujorku.

Od 22. juna film će se prikazivati u bioskopima: Cineplexx UŠĆE Shopping Center, Cineplexx Delta City, Cineplexx BIG Beograd, Cineplexx BEO Beograd, Cineplexx Galerija Beograd, CineStar Ada Mall Beograd, Roda Cineplex, Tuckwood Cineplex, Cine Grand Big Rakovica, mts Dvorana, Arena Cineplex (Novi Sad), Cineplexx Promenada (Novi Sad), CineStar (Novi Sad), Cineplexx Niš, Cineplexx BIG Kragujevac, Cine Grand (Niš), Kulturni centar (Jagodina), Centar za kulturu (Lazarevac), Centar za kulturu (Požarevac), Kulturni centar (Vrnjačka Banja), Cineplexx MNE Delta City (Podgorica), Cinema 213 (Nikšić) i Centar za kulturu (Kotor).

Izvor: Naxi Media Mix-Taramount PR
Foto: Naxi Media Mix- Željka Dimić

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.