Ana Netrebko u Beogradu: Na sceni sa divom i domaći umetnici

Najveća operska diva današnjice Ana Netrebko trijumfovala je na velikoj sceni veličanstvene antičke Arene u Veroni na premijeri opere “Aida”. Ona u Beograd stiže već sutra, gde će na Svetski dan muzike, 21. juna nastupiti na prestižnoj muzičkoj manifestaciji “Belgrade River Fest”, premijerno pred srpskom publikom.

Uz Anu će na scenu stupiti i slavni tenor Jusif Ejvazov, inače njen suprug, ali i njihov prijatelj, najpoznatiji srpski operski bariton Željko Lučić. Poznati Zrenjaninac nije jedini domaći izvođač koji će pratiti slavnu Netrebko, koja se još devedesetih godina upisala u istoriju svetske muzičke scene kao jedna od najuticajnijih i najtalentovanijih operskih pevačica svih vremena. Na sceni sa najvećom primadonom 21. veka nastupiće čak 160 srpskih muzičara – članova Simfonijskog orkestra i hora Radio – televizije Srbije. Netrebko će izvesti najpoznatije operske arije iz opera Verdija i Pučinija, a samo za našu publiku sprema se i poseban bis uz koji će biti ispaljen veličanstveni vatromet, koji će obasjati Beograd na obe strane reke.

Ovaj operski gala spektakl, kakav publika u Srbiji nije imala priliku da vidi, održaće se u posebno izgrađenoj koncertnoj dvorani na otvorenom, na platou Geozavoda u Beogradu na vodi.

Jedinstveni koncertni prostor festivala Belgrade River Fest na obali reke nastao je sa vizijom da se velikani svetske muzičke scene predstave u ambijentu kakav nije viđen na našim prostorima. Ulaznice za operski gala spektakl na Svetski dan muzike dostupne su na svim prodajnim mestima Ticket Vision-a i online na tickets.rs.

Izvor: Naxi Media Mix-Belgrade River Fest PR
Foto: Bigstock-New Africa

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.