Berači snova premijerno u Zvezdara teatru

Na održanoj konferenciji za novinare najavljena je dugo očekivana premijera komada Berači snova po tekstu Vladimira Đurđevića, a u režiji Božidara Đurovića. O novom komadu koji će 11. marta premijerno biti odigran na sceni teatra pod zvezdama, samoj predstavi, ulogama pričali su reditelj, pisac i glumačka ekipa Hadži Nenad Maričić, Biljana Đurović, Bojana Stojković, Stefan Jevtović, Siniša Ubović, Ivan Jevtović i Joakim Tasić.

Ivan Jevtović, koji tumači lik negativca, kaže da komad doživljava kao „spektakularne fudbalske makazice pisca Vlade Đurđevića i reditelja Božidara Đurovića.

-Omogućili su nam da u jednom dugom procesu radimo i preispitujemo se. Lik Rašina je jedan izuzetno gadan tip, koji je uspeo da sastavi sve one ekonomske, političke, policijske figure u jednu osobu. Imam pomalo neprijatan zadatak da budem ubedljiv u tome, i nadam se da ću uspeti. – kaže Jevtović.

Raduje me premijera jer je proces stvaranja komada bio dug. Lik Anđele koji tumačim je lik jedne mlade, snažne osobe koja žudi za promenama. Srž komada je tekst, koji je zapravo metafora srpske prosečne porodice i mislim da će se svako pronaći u nekom delu predstave – rekla je glumica Bojana Stojković.

Ovo je moja prva profesionalna predstava, i hvala Zvezdara teatru na ukazanom poverenju. Uroš je momak koji ima jaku želju da radi, ali ne i priliku. – kaže Stefan Jevtović koji igra sina.

Reprize „Berača“ su zakazane u tri termina: 12, 19. i 26. marta na sceni Danilo Bata Stojković.

Scenografiju za novi komad na sceni Zvezdara teatra uradio je Geroslav Zarić, dok je za izradu kostima zadužena Marina Vukasović Medenica. Autor muzike koja prati komad je Zoran Erić.

Izvor: Naxi Media Mix – Zvezdara teatar PR
Foto: Bigstock-tobkatrina

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.